Jak mladý komunista málem dostal v Plzni přes ústa

Nejsem příznivcem fyzického násilí a útoky na pány Feriho a Jakla se mně vůbec nelíbí, přestože v obou případech jsou nejasnosti. Spory, řešme slovně a nikoliv pěstně, i když výjimky mohou být někdy pochopitelné.

Na tuto událost již staršího data jsem si na to v souvislosti s napadením obou zmíněných politiků. Myslím si, že oslovení soudruh pro Petra Cvalína, který je členem KSČM a ke komunismu se hrdě hlásí, je na místě. Onen mladý soudruh tady dokonce jeden čas blogoval. Tehdy při průjezdu konvoje armády USA se američtí vojáci přijeli do Plzně poklonit k sousoší Díky Ameriko památce svých předchůdců, kteří toto město v květnu 1945 osvobodili. A ještě předtím je na radnici přijal plzeňský primátor. A právě na hlavní plzeňské Náměstí Republiky před radnici svolal soudruh Cvalín demonstraci proti „americkým imperialistům.“ Jako očitý svědek jsem se tenkrát dobře bavil. Nás, co vítali Američany, tam byly stovky. Cvalínových demonstrantů bylo asi deset. Jakmile mladý komunista začal mluvit do megafonu, ozval se řev, pískot, výkřiky jako tady seš v Plzni apod. Jeho věrní mu utekli, a on tam zůstal sám. Jenom zásluhou Policie České republiky vyvázl bez zranění, protože se po něm sápal jeden bývalý politický vězeň komunistické éry a jeden horkokrevnější motorkář. Cvalín nakonec uznal, že je bez šance a svoje vystoupení předčasně ukončil.

Jak jsem již říkal, násilí nic neřeší, nechme znít argumenty, nikoliv fyzickou sílu. Ale v případě, kdy Cvalín hájil a prokazatelné stále hájí rudé zlo a zločiny komunismu, tak se nemůže divit, že lidé, kterým komunisté ublížili, mohou reagovat poněkud prudčeji. Nebo, jak se říká na mé rodné Moravě, může dostat jednu přes čuňu.

Tato událost dokázala ještě jednu věc. S podporou rusofilů a komunistů to u nás ve skutečnosti není vůbec žhavé. Stejně jako soudruh Cvalín skončil známý to prokremelský aktivista Jiří Vyvadil. Tedy totálním fiaskem. Oba pánové svolali protestní shromáždění proti konvoji a už se viděli, jak v čele tisícihlavých zástupů kráčí proti konvoji, který zastaví vlastními těly. Ovšem smůla, i panu Vyvadilovi dorazila před ruzyňská kasárna v Praze hrstka jeho příznivců, takže se jaksi protiamerická demonstrace nekonala. Inu sociální sítě a weby, jak je patrné, nemusí znamenat realitu.      

Autor: Jan Ziegler | pondělí 3.6.2019 16:39 | karma článku: 33,65 | přečteno: 1683x