Izrael zabavil íránské peníze pro teroristy z Hamásu

Je to úder islámskému fanatismu. Židovský stát se rozhodl bojovat i proti financování terorismu v pásmu Gazy. Je to krok správným směrem a následovat by měl rázný vojenský úder proti této enklávě.

Izraelský ministr obrany Naftali Bennett podle webu Izrael.cz nařídil zabavení 4 milionů dolarů, které Írán převáděl na teroristickou skupinu Hamas v pásmu Gazy. „Peníze byly určeny na rozvoj teroristické infrastruktury Hamasu v Gaze, včetně výroby zbraní a munice a plateb členům organizace,“ píše se v prohlášení ministra obrany. Jen tento týden bylo na Židovský stát vypáleno z pásma Gazy 22 raket, které naštěstí nikoho nezabily ani nezranily.

Jeruzalém z Hory Olivové

Jestliže jeden stát otevřeně podporuje teroristické útoky na území jiného státu, je to vměšování do vnitřních záležitostí a také porušení mezinárodního práva. A přesně to opakovaně dělá Írán, který vytrvale pomáhá zločincům útočícím na Izrael. Ten před časem projevil dobrou vůli a stáhl své vojáky z pásma Gazy. Výsledkem je, že se tohoto území umocnili muslimští fanatici, kteří z něj vystřelují rakety na Izrael, jež zabíjejí ženy a děti a rovněž vypouštějí zápalné balonky ničící úrodu izraelských farmářů.

Je proto těžko pochopitelné, že většina rezolucí OSN je namířena proti Židovskému státu. Írán platí a vyzbrojuje muslimské teroristy z Hamásu, nic se neděje. Z pásma Gazy se útočí na Izrael, nic se neděje, Izrael rázně odpoví na provokace, a hned je na světě protiizraelská rezoluce OSN. Tato instituce tak ztrácí na důvěryhodnosti.

Izrael tak nyní sáhl i na peníze islamistických radikálů a jistě v tom bude pokračovat. Premiér Benjamin Netanjahu již dal najevo, že pokud útoky z Gazy nepřestanou, odpověď izraelské armády bude ostrá a razantní. Je fakt, že někteří moji kamarádi z Izraele namítají, že takhle už vyhrožuje tři roky, ale vím, že pan předseda vlády umí být razantní a až Izraelci udeří, bude to Araby v pásmu Gazy hodně bolet. Myslím si, že vojenské obsazení této teroristické enklávy by bylo nejlepším řešením.

https://www.israel.cz/lang_cs/aktualita/1/13670/?fbclid=IwAR0MFa3e5R_fJGB_mtrUGzdHFSYyOczfDrckdbQEJE24NHNTLkdY6iYlDgg

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 28.2.2020 17:11 | karma článku: 32,98 | přečteno: 840x