Izrael neudeřil v Sýrii, ale bránil své obyvatele před teroristy

Titulky článků o Židovském státě bývají zavádějící a je to i případ toho na webu Seznamzpravy.cz. Nejsou to totiž Židé, kteří si začínají s násilím, ale arabští muslimští fanatici.

Titulky v médiích se neustále opakují. Izrael zaútočil proti islamistům v Sýrii, Izrael vypálil rakety atd. Jenomže se zapomíná na podstatu problému. A to je i tento případ, kdy muslimští radikálové z Islámského džíhádu bezdůvodně vystřelili na Izrael sérii raket. Děti musely do krytu, ve školách se neučilo a obyvatelstvo v místě dopadu raket zažilo další z mnohých nebezpečných nenormálních dnů.

Jeruzalém z Hory Olivové

Izrael učinil před lety gesto dobré vůle, a stáhl vojáky IDF z pásma Gazy. Výsledkem je, že v této oblasti vládnou muslimští militanti z Hamásu, kteří opakovaně útočí na židovská území. Kromě raket vypouštějí na své sousedy balónky ze zápalnými směsmi, které ničí úrodu na židovských farmách. Přitom v pásmu Gazy je obrovská nezaměstnanost a mnoho lidé zde žije v bídě. Jenomže Hamás místo toho, aby je řešil, raději pořádá útoky na Izrael.

K tomu poslednímu útoku z dnešního rána, kdy Izrael pálil rakety na pozice Islámského džíhádu v Sýrii a v pásmu Gazy lze dodat jediné. Židovský stát byl v jako mnoha jiných případech napaden jako první a pouze reagoval na ostřelování svého území. Pokud bude Sýrie v rozporu s mezinárodním právem na svém území tolerovat radikální islamisty, a navíc je i vyzbrojovat, kteří útočí na Izrael, musí počítat s následky. A ty mohou někdy hodně bolet. Jako nedávno, kdy při odvetném izraelském raketovém útoku na syrské hlavní město Damašek bylo zabito na sedm ozbrojenců, tři syrští vojáci a čtyři příslušníci íránských revolučních gard. Není mně jich líto ani ve nejmenším a naopak Izraelcům tleskám za skvěle odvedenou práci.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/izrael-uderil-proti-islamskemu-dzihadu-v-syrii-a-v-pasmu-gazy-89928?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null&fbclid=IwAR2dCPs2SxX0JzYsCmPHjOJHa2EU4IlfnCUS9R5j6GZXUsRfQPxlAVKgkl8

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 24.2.2020 17:36 | karma článku: 36,69 | přečteno: 1363x