Izrael má právo na existenci, současní antisemité následují Hitlera

Dobrý počin od předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL Jana Bartoška, který sněmovně navrhl rezoluci, jež by odsoudila projevy antisemitismu vyhrožující likvidací Židovského státu.

Je potřeba dát najevo, že Česká republiky odmítá aktivity tzv. hnutí BDS, bojkot, stažení investic a sankce, které jsou novodobým šířením protižidovské nenávisti, která je zaměřena proti Izraeli. Projednávání rezoluce, která by odsoudila současný antisemitismus, bylo dneska v Poslanecké sněmovně přerušeno, ale já pevně věřím tomu, že ji zákonodárci nakonec schválí. Návrh usnesení odsuzuje jako antisemitské všechny návrhy vyzývající k bojkotu Izraele, a vyzývá vládu, aby proti nim vystupovala a prosazovala zákaz jejich finanční podpory. To je správné, a je také třeba, abychom k takovým razantním zákrokům přiměly i ostatní státy.

Zlu se nesmí ustupovat, a je nepřijatelné, aby Izrael byl terčem hnusných antisemitských útoků. Aktivisté, kteří podněcují nenávist k Židovskému státu, kráčí ve stopách Adolfa Hiltlera a nacistů. Oni také podněcovali nenávist ke všemu židovskému a výsledkem byl nakonec holocaust.

Masové vyvražďování nyní sice Židům nehrozí, ale teroristické útoky palestinských islamistických radikálů, kteří zabíjejí své židovské spoluobčany jenom kvůli jejich původu, jsou s nacistickými zločiny srovnatelné. Vražděni jsou izraelští civilisté, muži, ženy i děti, jenom kvůli tomu, že třeba čekají na autobusové zastávce, kde do nich najede šílenec s autem. Anebo palestinští fanatici vypálí rakety s pásma Gazy na izraelské domy v sousedství. Přitom tito lidé nikomu nic neudělali, jenom mají smůlu – jsou Židé. Takovéto praktiky je třeba tvrdě potírat.

Mrzí mě také někteří jedinci, kteří se vyskytují i ve zdejších diskusích. Ti údajně slovně potírají islámský terorismus. Ale pokud se jedná o Izrael, který mu čelí daleko delší dobu, tak je to v pořádku, On si prý za něj může sám. Je to vrchol pokrytectví, protože Židé pouze čelí a a po právu razantně odpovídají na nepřátelství svého okolí. Pravdou však je, že Izrael nemá zájem o konflikty a opakovaně svým arabským sousedům nabízí mír výměnou za uznání své existence.         

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/snemovna-prerusila-debatu-o-stanovisku-na-podporu-izraele/1796407

 

Autor: Jan Ziegler | středa 11.9.2019 18:57 | karma článku: 41,02 | přečteno: 2736x