Izrael je naše velká láska, ale podpořme jej skutky proti teroristům

Tak třeba zrušme palestinské velvyslanectví v Praze a dejme Palestincům najevo, že tolerování teroristických útoků proti nevinným civilistům je nepřijatelné. A stejně tak se tvrdě vymezme vůči Iránu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil o Miloši Zemanovi, že Izrael nemá většího přítele na východní polokouli. To je moc dobře, a jak nemám našeho prezidenta rád, tak v této záležitosti mu fandím.  To se přece nevylučuje, když někdo učiní dobrý skutek, tak mu ho nebudu vyčítat z důvodu, že si v jiných záležitostech nerozumíme. Přece kdyby se z komunistů stali zastánci privatizace, tak já nezačnu být pro znárodnění.

Jenomže krásná slova nestačí. Jsem rád, že nyní v Izraeli bude náš konzulát a Český dům, ale ještě bych byl radši, kdyby v tomto právoplatném a nedělitelném hlavním městě Izraele bylo české velvyslanectví. A musíme udělat všechno proto, aby v něm brzy bylo.

Dále doporučuji zrušení palestinské ambasády v Praze, která zastupuje neexistující stát, navíc palestinská samospráva podporuje teroristy vraždící nevinné lidi včetně žen a dětí a vyplácí jim velkorysé finanční podpory. To je přece nepřijatelné, aby tohle dělala jakákoliv země, že chrání lidi, kteří šíří zlo.

Za další je potřeba umravnit Irán, není možné, aby jeho představitelé hlásali likvidaci Izraele a jeho prezident o Židovském státě prohlásil, že je to rakovinový nádor. No nevím, kdo jim ve skutečnosti je, jestli Izrael, který je demokratický a zaručuje všem svým obyvatelům náboženskou svobodu nebo islamistický Irán, který mučí vězně a trestá i smrtí konverzi ke křesťanství. Proto pokládám za kontraproduktivní návrh ruského prezidenta Vladimíra Putina, který Izraeli nabízí stažení iránských vojáků ze Sýrie výměnou za zmírnění protiíránských sankcí ze strany USA. To vzhledem k chování Iránu není vůbec dobrý nápad. Pokud je Putin skutečným přítelem Izraele, jak sám hlásá, tak by měl přinutit Iránce k odchodu bez jakýchkoliv kompenzací.

Samozřejmě že je rovněž velkou chybou Evropské unie, když v souladu s Ruskem prosadila zrušení protiíránských sankcí. Brusel by měl také přestat finančně podporovat palestinskou samosprávu. Navíc tyto peníze často končí u tamních zkorumpovaných politiků.

Izrael je moje velká láska a moje druhá vlast. Šalom.

           

    

Autor: Jan Ziegler | úterý 27.11.2018 19:06 | karma článku: 29,74 | přečteno: 618x