iDNES řídí majitelé a nikoliv jakési samozvané bolševické uliční výbory

Někteří lidé nesnášejí šefadmina blogů iDNES Patrika Bangu. Na to jistě mají právo, ovšem musejí uvědomit, že oni nejsou od toho, aby rozkazovali a diktovali, kdo a jaké má v soukromé firmě zastávat posty.

Rozhořel se nám tady tvrdý spor o mrtvého Roma v pizzerii v Žatci. Do toho se pouštět nechci, ale podle záběrů z kamer dotyčný předtím obtěžoval návštěvnice, které před ním začali utíkat. Mně jde o všem o jinou věc.

Já jsem rád, že žijí v tržní a svobodné společnosti a mezi základní lidská práva patří i právo na vlastnictví a svobodné nakládání s ním. iDNES je součástí skupiny MAFRA, jejíž majitelé rozhodují také o tom, kdo a jaké apozice a za kolik bude v jejich firmách včetně iDNESu zastávat. A jestliže tedy lidé zodpovědní za personální obsazení rozhodnou o tom, že Patrik Banga bude šéfem adminů blogů iDNES, tak to tak prostě bude, protože to jejich výsostné právo. A Patrik Banga má právo na svém postu, jednat, tak, jak jedná. Parafrázováno s Járou Cimrmanem, nemusí se to někomu líbit, nemusí s tím souhlasit, může proti tomu i protestovat, ale to je tak jediné, co proti tomu může dělat.

Není možné si myslet, že si budu moci diktovat soukromé společnosti, kdo u ní smí pracovat. Je těžce komunistické uvažování, že všichni mohou mluvit do všeho. To je totální pitomost! Svoboda projevu není o tom, že mně iDNES umožní psát blogy bez omezení. Ale o tom, že mohu svobodně a bez omezení šířit své názory. Ovšem nemám žádné právo, nařizovat privátnímu subjektu, že to musí být skrze něj. To je potřeba některý méně chápavým jedincům stále vysvětlovat. 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 3.11.2016 17:43 | karma článku: 25,12 | přečteno: 1118x