Dronem na Putina, to spíše ruské Gliwice

Vypadá to, že putinovci hledají záminku pro teroristický útok na Ukrajině. A tak přišli s pohádkou, že prý se Kyjev pokusil zabít v Kremlu ruského prezidenta, což je samozřejmě kolosální nesmysl.

Rusko s velkou pompou oznámilo světu, že prý překazilo atentát na Vladimíra Putina, který měla mít na svědomí Ukrajina, jež se jej údajně pokusila zabít v Kremlu. Rusáci nyní vyhrožují Kyjevu razantní odvetou.

Celé to však ze strany Moskvy připomíná napadení německé rozhlasové vysílačky v Gliwicích německými vojáky převlečených do polských uniforem v srpnu 1939. Koneckonců i Rusové tehdy vlastně ještě Sověti mají s podobnými praktikami své zkušenosti, když nechali v listopadu téhož roku ostřelovat svoji pohraniční stráž dělostřelectvem Rudé armády, aby měli předstíraný důvod pro přepadení Finska.

Většina analytiků je přesvědčena, že tento incident zinscenoval Kreml pro domácí publikum, a aby měl záminku pro nějakou razantní akci proti Ukrajině. Rovněž to, že rusáci, kteří už přes rok válčí na území napadeného souseda, kde záměrně bombardují civilní objekty a vraždí civilisty, označují tuto akci za teroristickou, je chucpe.

Odborníci správně připomínají, že Moskva má zesílenou protivzdušnou obranu a je prakticky nemožné, aby drony mohly přes jejich několik vrstev proniknout až nad Kreml a tam vybuchnout. Bylo to sehrané divadlo, kterému normální lidé nevěří. Ukrajinci popřeli, že by měli s touto akcí měli cokoliv společného, s tím, že to není jejich styl, a že válčí ve své zemi proti rusáckým agresorům. Uvedli také další pádné argumenty, proč to oni nebyli. Za prvé, nebudou plýtvat pro ně drahocennou munici na z vojenského hlediska bezvýznamný cíl. Za druhé, oni dobře vědí, že Putin se v Kremlu prakticky nevyskytuje, tak proč by na něj útočili zrovna tam.

Takže to skutečně vypadá na to, že Rusové se pomocí provokací snaží eskalovat válku a zabíjení. Nic jiného v tom není a rozumní lidé to také tak chápou.

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 4.5.2023 10:11 | karma článku: 27,23 | přečteno: 438x