Foto

Ač většina vašich pohledů na svět je i mým pohledem, vaši umanutost Ruskem nechápu.

Většina těchto blogů mi silně připomíná propagandistické články zapálených svazáků o prohnilém západu.

JZ

Chováte se jak bolševický politruk, který diktuje druhým, o čem smí nebo nesmí psát. Nějaká věcná námitka by nebyla?

Jene, měl jsem tu čest seznámit se s Vámi na půdě Dopravního podniku hl. m. Prahy, kdy jste pro redakci MF Dnes působil jako expert na MHD. Problém je v tom, že jste o hromadné dopravě věděl pramálo – stejně jako většina profesionálních žurnalistů, která v té době v různých tištěných médiích pracovala. Takže aby DP hl. m. Prahy byl s to nějak rozumně schopen prezentovat nové tramvaje (14

A 15T) ze Škody Transportation, býval jsem pravidelně zván na tiskové konference, abych na nich kladl já, obyčejnej tramvaják, autor webových stránek DP ARÉNA, otázky, které důležité byly a které o nových tramvajích o něčem hovořily. Neboť už jsme v DP všichni věděli, že Vaši kolegyni z Práva bude zajímat rekuperace, redaktora z Respektu klimatizace prostor pro cestující – a tak dál, a tak dál. Tedy položil-li jsem důležitou otázku já, ostatní redaktoři jí – a odpověď na ní - samozřejmě zaznamenali a většinou jí ve svých příspěvcích i použili. Což bylo pro představení nové tramvaje patrně plus.

Nepokoušejte se prosím hovořit o kvalitách či zaostalosti jakékoli hromadné dopravy, protože o tom skutečně nic nevíte. Ona totiž i sedmdesát let stará tramvaj může být lepší té o desítky let mladší a k vykolejení takového drážního vozidla může napomoci výrazně víc než tristní stav kolejového svršku i pitomej šroub, který se do kolejí kdo ví odkud dostane.

MS

Znovu vkládám příspěvek smazaný kvůli odkazu na P.listy:

Jedna podobnost s nehodou v Pardubicích zde je. Starší spací vozy rakouského typu, kterým železničáři kvůli chabé konstrukci říkají hadráky či papíráky. To je možná hlavní příčina tragédie; jinak by zřejmě zůstalo u zraněných.

JZ

Děkuji za doplnění. Pokud vím, tak Regiojet už ty vozy vyřadil.

JN

J67o29s22e84f 42N40i92k60l

10. 6. 2024 14:01

Ó jak dojemné... v případu nehody v Pardubicích jste zapomněl zmínit čtyři mrtvé ženy a 27 zraněných .

Vlak RegioJetu projel v Pardubicích návěstidlo stůj

PV

P30a56v38e32l 22V89é77b56r

10. 6. 2024 14:07

Jenomže toto projetí nebylo způsobenou celkovou zchátralostí, ale (nejspíš) lidskou chybou.

On je rozdíl, když prorezlému autu upadne kolo a narazí do stromu a mezi tím, když auto v celkem slušném stavu narazí do stromu, protože řidič byl opilý (nebo pod drogami). I když výsledek v počtu mrtvých bude stejný.

JZ

Jo, kdyby naše babička měla koule, tak by byla dědeček.

JZ

Tak znovu, v čem konkrétně je tento blog nepravdivý?

  • Počet článků 3344
  • Celková karma 23,14
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz