ČSBS je pochybným spolkem v čele s pochybným šéfem

Na předsedu Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičku se toho v poslední době valí dost. Nesmí vystoupit na tryzně v Lidicích, Praha mu nepůjčí Brožíkův sál a lidé mu vracejí vyznamenání.

Mám velkou radost z toho, že čím dál tím více lidí dává tomuto obskurnímu spolku najevo, že s ním nechtějí mít nic společného. A tak jeho šéf plukovník Vodička má smůlu, na tryzně za oběti lidickému masakru nepromluví, protože si to nepřejí příbuzní po pozůstalých nacistické perzekuce. Rovněž už ho odmítá zvát na pietní shromáždění za oběti holocaustu Národní památník v Terezíně.

Tento dvojnásobný člen KSČ a agent komunistické policie- veřejné bezpečnosti o sobě tvrdí, že byl vyhozen z armády, nicméně podle webu pravyprostor.cz to bylo kvůli rozsáhlým čachrům s pohonnými hmotami a masivním krádežím vojenského materiálu. To jsou ovšem čistě kriminální záležitosti trestné za každého režimu, které nemají s perzekucí z politických důvodů nic společného, a lidé, kteří kradou, jsou prachsprostí zloději.       

https://pravyprostor.cz/kdo-jsou-soudruzi-z-csbs/

V současné době je rovněž pan Vodička a jeho druhové rovněž obviňováni členstvem ČSBS z toho, že svazové peníze zneužívají pro soukromé účely. Těch problémů má svaz dost, a tak se nelze divit tomu, že slušným lidem začíná vadit. Vedení Prahy se nyní rozhodlo, že svazu nezapůjčí Brožíkův sál na Staroměstské radnici, kde chtěl mít své shromáždění. Primátor Štefan Hřib to zdůvodnil vyznamenáním pro komunistickou mlátičku Zdeňka Ondráčka. Přitom svaz už vytiskl pozvánky na akci, aniž měl souhlas vlastníka objektu. Já jenom dodávám, že je drzost zvát někoho někam bez souhlasu majitele. To je jako kdybych já pozval kamarády v pátek na mejdan k Frantovi a jaksi mu neřekl, že bude mít doma mecheche. To se zkrátka nedělá.

Českému svaz bojovníků za svobodu dále odmítli přispívat na činnost města Plzeň a Jihlava, vyznamenání mu mimo jiných vrátil hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Je to smutné, ale z ČSBS se stalo podivné sdružení, které jaksi zapomíná na svůj hlavní cíl, tedy připomínání památky obětí nacismu a místo toho se stává hlavně dojnou krávou pro vedení, mezi nímž jsou bývalí aktivní komunisté a rovněž prokazatelně usvědčení agenti státní bezpečnosti.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/lidice-jaroslav-vodicka-cesky-svaz-bojovniku-za-svobodu-csbs_1902271337_ako?fbclid=IwAR1pw-k0lKydqHR8cNvJ9yX8v08KNjEM9JFLOO-PaVbvE_B91t-HVYK9XFA

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 28.2.2019 17:21 | karma článku: 32,81 | přečteno: 986x