Číňané nesmí napadat Čechy a krást vlajky

Obvodní soud pro Prahu 6 potrestal Číňana Jianqinga Donga za krádež tibetské vlajky pokutou 15 tisíc. To je správné, a trest mohl být ještě větší. Číňanovo zdůvodnění, proč to udělal, bylo skandální.    

O rozsudku informoval server iDNES. Číňan Dong vytrhl tibetskou vlajku Jakubu Šedovi při březnové návštěvě nedávné čínského prezidenta. Původně měl být vyhoštěn na pět let. Já bych se přimlouval i pro trest za loupež, protože ono vytrhnutí cizí věci dotyčnému člověku je násilím a tedy loupeží. Ale budiž.

Ovšem nehorázné bylo Číňanovo vysvětlení jeho zlodějství. Prý v jejich zemi je tibetská vlajka zakázaná a tak ji ukradl. To je nehorázná drzost. V České republice platí české zákony, nikoliv čínské a u nás má každý právo mávat tibetskou vlajkou, jak se mu zlíbí. Na to si buď Číňané zvyknou, nebo ať tady nežijí. Jestliže chceme po muslimech, ať respektují naše pravidla, tak to musíme vyžadovat i po ostatních, Číňany nevyjímaje. Pokud o sobě tvrdíme, že jsme hrdými vlastenci, tak nemůžeme trpět, abychom byli napadáni a okrádáni ve své zemi.

Ukrást někomu jeho majetek je zlodějna, která musí být trestána. Navíc podle Listiny základních práv a svobod, součástí Ústavy ČR, „každý má právo vyjadřovat své názory, slovem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem“… A jestli se Číňané nepoučí, musí příště následovat tvrdší tresty včetně vězení.         

http://zpravy.idnes.cz/kradez-tibetske-vlajky-cinan-soud-dly-/krimi.aspx?c=A160629_151348_krimi_cen

Autor: Jan Ziegler | středa 29.6.2016 18:35 | karma článku: 28,69 | přečteno: 1217x