KL

Ve většině máte pravdu. Jenom bych tak nespoléhala na to, že řešení by mělo přijít z EU. Kořeny současného socialismu jsou totiž právě tam...

JZ

Ovšem mnozí kritici EU ve skutečnosti rozumné řešení nenabízejí.

PD

Ale jo,klidně se můžeme inspirovat v zahraničí...ale když už, tak se vším všudy. Na Slovensku je nárok na rentu pro prislusniky silových sluzeb po 25 letech, v Anglii v 60 letech věku. U nás po 15 letech v době, kdy by měl být profesně na vrcholu...takže pořád se nabírají noví, za drahé peníze se vycvicj y oam odejdou, a tak furt dokola

Jeden náš historik na své přednášce přirovnával konec Říma k naší evropskou civilizací. Proč skončilo Římské impérium? Na přehršel sociálních dávek! Ale i Česko se topí v levicových a populistických iluzích.

K přežití nezbytně potřebujeme pravicové myšlení a konání. Po té, co pravolevé vidění Václav Klaus s Milošem Zemanem absolutně zdiskreditovali svým heslem, že pravice je tu pro bohaté a levice pro chudé, musím to dovysvětlit, abych mohl být pochopen!

Pravicové myšlení spoléhá na osobnosti člověka, na jeho svobodu, nezávislost a aktivitu, na umění přežít i bez státu.

Levicové myšlení přináší osobní pasivitu, závislost na státu a požaduje sociální jistoty místo osobní svobody. Omezuje osobní svobody podnikavých na úkor líných. Pak nebude ani na ty požadované jistoty!

JM

J95a73n 83M42a33r27e33k

8. 6. 2024 5:42

A proč ta východní část římské říše vydržrla až do r. 1453, kdy ji převálcoval Islam? Tam nebyly sociální dávky?

Foto

Co je to ten kapitalismus a co to znamená ???? Když jej chcete víc.

Kapitalismus? Vždyť to víte! Aby mohl kapitalismus fungovat, musí podnikaví lidé dostat zelenou k podnikání, potřebují osobní svobodu, nezávislost na subvencích a musí mít odvahu čestně podnikat!

Socialismus? To je čekání na dobu, kdy nám budou pečení holubi létat přímo do huby!

Foto

Kapitalismus je vpodstatě nadávka. Základem naší ekonomiky nejsou peníze. Ty jsou základem každé ekonomiky. Základem naší ekonomiky je volná směna = trh a soukromé vlastnictví. Náš systém je tržní ekonomika.

Foto

'jedním z důvodů, proč máme problémy s asijskou konkurencí'

Tak jednoho vrcholového politika, co se chtěl učit od Číny, jsme už měli.

Máme snad zavést jejich systém 996?

MN

V žádném případě bych nezaváděl jejich systém 996. Mně se líbí jejich systém 785.

LP

A když vám teď uvedu pár stran, které prosazují přesně to, co popisujete, tak mi jako vždy začnete tvrdit, že jsou proruské.

Foto

Tak ten zmiňovaný program strany LEPŠÍ ŽIVOT PRO LIDI jsem pochopil jako ironii, respektive pokus odlákat alternativním stranám ty nejalternativnější voliče (podobně jako u té strany s mimozemšťany). (I když dnes je těžké vymyslet něco tak absurdního, aby se nedal najít někdo, kdo totéž zastává zcela vážně.)

JL

Paqne Adamku. Osobne beru jako absurditu moznost vzit me dane a dat je na neco, co nepodporuji. V kapitalismu se tato pomoc nazyva "nadaci". Vy sam rozhodnete do jake nadace sve penize date. Take nabozenske a obecni organizace jsou dnes jiz zapomenute.

Verte mi take, ze vsechny univerzity v USA jsou takto financovany. Vlastne, ony BYLY. Dnes federalni a statni byrokracie rozhoduji kdo penize dostane a zda nasleduji jejich politiku.. Zacina zde socialismus.

JK

Výpověď bez udání důvodu opravdu nevyřeší nějakou asjskou konkurenci. Protože pokud dostanete výpověď bez důvodu a druhý den jste oficiiálně bez práce, tak většna lidí tu novou práci nemá, když se o výpověďi dozvěděli včera. A kvůli absenci výpovědní doby se okrádají o odpracovanou dobu na důchod. Tedy min. 2 měsíce. Takže v nejhorším případě by mohl mít zaměstnanec výběr. Když má v takové rychlosti propuštění náhodou někde už zajištěnou práci, tak může idejít ze dne na den. Ostatní, kteří nvovou práci nemají (a takových by byla většina) za den si opravdu novou práci nejajdnou by měli mít ty dvě měsíce výpovědní doby.

PB

Evidentně si plete výpověď bez udání důvodu a okamžitou výpověď. O té nikdo nemluví.

  • Počet článků 3345
  • Celková karma 22,69
  • Průměrná čtenost 1800x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz