Českobudějovická strana svobodných je pro město neštěstím

Naštěstí podle předvolebních průzkumů nehrozí, že by se Strana svobodných občanů dostala zdejšího zastupitelstva, a to je dobře. Protože nic neřeší a nic nenabízí. My Budějičáci víme, že nejvíc nás trápí doprava a tato strana se k tomu staví tak, nebudeme dělat nic a ono to nějak dopadne.

Jihočeská metropole se stává v době špiček neprůjezdným městem s ucpanými ulicemi. Svobodní se k tomu staví ve stylu, podmínky pro všechny druhy dopravy musí být rovnoměrné. Jinými slovy, my nevíme co s tím, tak to necháme být.

Lídr této strany pak přichází s dalším nesmyslným nápadem a to s návrhem na stavbu dalších spojovacích komunikací mezi jednotlivými budějickými čtvrtěmi. To je další totální nesmysl, pro stavbu nových silnic uvnitř města nejsou podmínky, není kudy je vést. To bychom museli zbořit domy, ve kterých bydlí lidé, a to jaksi nejde.

Podezřelé jsou návrhy svobodných na fungování českobudějovického Dopravního podniku. Prý je třeba prověřit jeho hospodaření a zabránit nesmyslným nákupům. Ovšem ze všech hodnocení je jasné, že zdejší dopravce hospodaří dobře a tak spíše to vypadá na to, že ho přivedeme ke krachu a pak zavřeme.

Svobodní jsou dále proti preferenčním pruhům pro městkou dopravu, protože to prý brzdí dopravu. Není to pravda! V Lidické ulici, kde město zřídilo vyhrazené jízdní pruhy pro autobusy a trolejbusy, auta žádné problémy nemají a městská se nezpožďuje. Takže to prospělo všem.

Mám dojem, že zatímco komunisté chtějí všechno regulovat, tak svobodní jsou opačným extrémem, a v jejich pojetí bychom se velmi brzy dostali k anarchii a rozvratu. To mně napadlo, když člen této strany tvrdil, že přednost chodců na přechodech je zbytečná, protože řidiči se s chodci vždy nějak domluví.

To je ovšem slabota. Já navrhuji zrušit dopravní předpisy úplně, vždyť jenom omezují lidskou svobodu a lidi se přece nakonec nějak dohodnou i bez zbytečných byrokratických nařízení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 6.10.2014 17:23 | karma článku: 14,70 | přečteno: 1092x