Češi skončili třetí a putinovec dostal přes ústa

Většina lidí se raduje z bronzu českých hokejistů na hokejovém mistrovství světa. Po deseti letech opět medaile, to je důvod k veselí. Ovšem provokace kremlofilů jsou ubohé a hloupé.

Důvod k radosti byl včera odpoledne i v budějckých hospodách. Perfektní poslední třetina s Američany, kdy jim naši nasázeli šest gólů, vzbudila právem euforii. Vítězství našich 8:4 s USA v zápase o bronz bylo naprosto zasloužené. A tak se po zápase mohutně slavilo. Ano, drtivá většina lidí se radovala. Jenomže jsou mezi námi čecháčci, kteří fandí Putinovi a Rusko je pro ně víc než vlastní zem. Několik se jich objevilo i v diskusích pod články na iDNESu.

A jeden takový Franta měl u piva hloupé řeči o tom, že prý sborná komanda byla hlavním favoritem a jenom proto, že ji vyloučily, jsme získali třetí místo. No, několikrát byl slušně napomenut ať toho nechá, páč nikdo není zvědavej na jeho kecy a dá si panáka. Když toho nenechal, tak přišla na řadu „exekuce“, lidově řečeno, dostal přes hubu, protože jinak to skončit nemohlo.

Za prvé, rusáci nebyli hlavním favoritem mistrovství, to je stupidita těžkého kalibru. Těmi byly Kanada a skandinávské země. Rusáci také na posledních pěti mistrovstvích světa neskončili líp jak třetí. Za druhé, je hloupé takto provokovat při oslavách vítězství. Kdyby to Franta řekl o několik dnů později za jiné situace a tak nějak normálně, nic by se nestalo. Za třetí rusáci byli z mistrovství vyloučeni právem kvůli agresi na Ukrajině a ani jejich přítomnost by nám bronz nesebrala. Za čtvrté, historie se na bezvýznamné detaily ptát nebude.

Jsou to paradoxy, tito putinovci typu Franty jsou prý vlastenci, ve skutečnosti flastenci, kteří se chovají jako zakomplexovaní čecháčci a když přijde, na věc, tak uráží vlastní zemi. Jsou plni nenávisti k vlastním lidem, a jak praví jisté moudré přísloví, sejou vítr. Jenomže ono to pokračuje, kdo seje vítr, sklízí bouři. Pravda pravdoucí. Já jsem odpůrcem takových řešení, nemám rád násilí. Jenomže! Ten kdo zbytečně provokuje, musí počítat následky. Inu demokracie neznamená, že nemůžete v hospodě za idiotské tlachání dostat přes hubu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 30.5.2022 10:36 | karma článku: 30,23 | přečteno: 1250x