Celá vláda se chová jak pomatený sultán a může nás to stát miliardy

Mírně jsem upravil titulek z článku na iDNES.cz a musím říci, že je velmi výstižný. ODS dávám za pravdu, protože vláda Andreje Babiše si dělá z lidí legraci a chová se jak sbor tyranských diktátorů.

Důvěra v současnou vládu klesla na minimu. Podle červnového průzkumu agentury CVVM jí věří 28 procent lidí, a po jejich výkonech se i toto číslo zdá velmi vysoké.

Soudy cupují, tedy prohlašují za nezákonné, jedno vládní covidové opatření za druhým. Naposledy tak Nejvyšší správní soud v Brně prohlásil za nezákonné omezení provozu hotelů a restaurací na přelomu dubna a května. Důvody jsou pořád stejné, tato opatření nejsou dostatečně objasněna. To chápu, protože uzavřít velkou část ekonomiky není legrace. Musí se tak dít v souladu se zákonem a musí to být velmi pečlivě zdůvodněno. To se však neděje, a vláda premiéra Andreje Babiše tak pohrdá nejen justicí, ale i občany této země.

Těžko lze chápat chápat jednání ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, který nejdříve ustoupil v záležitosti povinných kontrol hostů v restauracích, zda mají správná covidová potvrzení, jejich pracovníky, protože by to bylo nezákonné. Nyní ovšem zase připustil, že by personál v pohostinství mohl hosty kontrolovat. Nemohl! Číšníci, servírky atd. nemají žádné pravomoci k tomu, aby perlustrovali příchozí. To by soudy opět zrušily.

Je tady ovšem nebezpečí, na které upozornil středočeský krajský zastupitel Michael Pánek (ODS) v komentáři na webu Neviditelný pes. Podnikatelé sdruženi v Unii podnikatelských a živnostenských spolků chtějí po státu, respektive po ministerstvech vnitra a zdravotnictví přes 12 miliard korun jako odškodnění za omezení či znemožnění podnikání kvůli vládním restrikcím. A jelikož se tyto restrikce hroutí po soudních verdiktech jako domečky z karet, tak živnostníci mají velkou šanci v soudních sporech uspět. Jenomže ty miliardy a možná i desítky miliard korun by nehradila koaliční vláda ANO a ČSSD, ale platili bychom je vinou neschopných ministrů my všichni z našich daní. Na to také mysleme u podzimních voleb do Poslanecké sněmovny.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/adam-vojtech-pomateny-sultan-ods-koronavirus-opatreni-covid-restaurace-divadla-kina.A210702_144041_domaci_remy#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/pravo-odskodne-podnikatelum.A210619_152735_p_spolecnost_wag

https://tn.nova.cz/clanek/jako-za-nesvobody-omezit-hotely-a-restaurace-bylo-nezakonne-rekl-soud.html

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 2.7.2021 16:58 | karma článku: 27,16 | přečteno: 795x