Brutální útisk křesťanů na východní Ukrajině

Pravda, zatím to není na úrovni islámského státu, ale v oblastech ovládaných separatisty jsou zakazovány protestantské církve a také některé katolické farnosti. Něco takového rozhodně nepatří do současné Evropy.

Na území ilegální tzv. Luhanské lidové republiky vládne svévole, bezpráví a teroristický režim. Ten ve všech protestantských sborech a některých katolických farnostech zakázal všechny bohoslužby. Duchovní, kteří zákaz poruší, jsou trestáni. Pastor Vladimir Rytikov z baptistického sboru v Krasnodonu byl podle webu hlas-mucedniku.cz letos v červnu odsouzen k dvaceti hodinám veřejných prací za to, že vedl bohoslužbu pro členy neregistrované skupiny. Další věřící jsou pokutováni.

Ilustrační foto

Nastává hrozná situace, která nemá v civilizované Evropě obdoby. Věřící, přestože jim patří budovy křesťanských sborů, jsou nuceni se scházet v soukromých domech a bytech a navíc si dávat pozor, aby je někdo neudal a nezatkli je policisté. Protestanti sice požádali luhanskou vládu o registraci, tu však nedostali. To je v rozporu s mezinárodními dokumenty. Náboženská svoboda patří k základním lidským právům a ta je na území nikým neuznávané ilegální Luhanské lidové republiky evidentně pošlapávána. Tzv. separatisté ve skutečnosti však teroristé jsou obyčejnou zločineckou bandou.

Za práva křesťanů je třeba bojovat ve stylu padni komu padni. Já tady už v minulosti kritizoval pronásledování křesťanů ve Francii nebo v Nigérii a tak mně samozřejmě vadí i perzekuce křesťanů na východní Ukrajině. A hodně mě baví lidé, kteří útisk křesťanů účelově zneužívají a kritizují jej pouze v situacích, kdy se jim to hodí. Takovými pohrdám, protože jim o Kristovy vyznavače vůbec nejde.

https://www.krestandnes.cz/baptiste-celi-pronasledovani-ze-strany-proruskych-separatistu-v-luhansku/?fbclid=IwAR0ahLtTdzRtBYmcTQE53K2liYr9Squ6VVU33XWlL3UUYUAOlcqpqk8KpcQ

https://www.hlas-mucedniku.cz/pnp.php?datum=2019-10-31

Autor: Jan Ziegler | středa 4.12.2019 18:28 | karma článku: 21,68 | přečteno: 814x