Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Slysel jsem o nich v dobe kdyz se to stalo; film jsem nevidel. Ze "socialismu" se dalo utect i bez nasili, osobne vim o nekolika prikladech. Na drobnosti se neda prihlizet bez celkoveho ramu obdobi, ktere bylo zlocinecke bez toho ze by si to ti kteri v tom zili uvedomovali. Mnozi Nemci pod Hitlerem cejtili ze to neni docela spravne, stejne jako Cesi pod Gottwaldem, Rusove pod Stalinem, atd.. Nynejsi doba neni docela rozdilna od tech ne docela davnych dob...

0 4
možnosti
DP

Za socialismu padesatych (pro hnidopichy od roku 1951, kdy bylo dokonceno zadratovan hranic do Bavorska, predtim to sice slo, ale s velkym rizikem) a poloviny sedesatych let se nedalo utect, hranice byly zadratovane, pod proudem a castecne i zaminovane. Pak se to trochu volnovalo, ale od 1969 zase utuzovalo. Pokud mel clovek nejaky politicky skraloup nebo ho nekdo nemel rad bud v podniku ci domovni duvernice, pas a vyjezdni dolozku na zapad nedostal.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,64
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz