Bolševičtí papaláši se stali Rathovým vzorem

Je to velký skandál! Mráz nepřichází z Kremlu ale ze sídla Středočeského kraje. Novodobý kult osobnosti panuje nyní ve středních Čechách za hejtmanství Davida Ratha.  Tento člověk už ztratil jakoukoliv soudnost a psychiatři by se měli vážně zabývat  jeho duševním stavem.  

Ta zpráva serveru iDNES mně vyrazila dech, původně jsme sice chtěl psát o něčem jiném, ale na tohle nelze nereagovat! Obec Zvole u Prahy nedávno požádala Středočeský kraj o příspěvek na červnové oslavy založení hasičského sboru. Místo sta tisíc korun jim nakonec krajská vrchnost slíbila jen deset tisíc korun. Ovšem pozor!

Následovaly podmínky. Na pozvánky a plakáty by obec musela natisknout určená loga a na tištěných materiálech by musel být tento text: „Pořádáno s přispěním hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha. Tento nápis by potom měl viste i na velké plachtě nad pódiem a k dovršení všeho by si měli hasiči dát na uniformy nášivku „S přispěním středočeského hejtmana. „Normální lidé se asi nepodiví, že zvolští zastupitelé peníze od kraje za takových podmínek odmítli.

Oranžový hejtman Rath se shlédl v netvoru Stalinovi a dalších bolševických papaláších. Ti také museli být všude vidět a lid jim musel vzdávat povinný hold při každé příležitosti. Jenom se divím, že ještě nekrouží nad Středočeským krajem obří balóny s portrétem velkého vůdce a že jeho obrazy nevisí na každém rohu. Ovšem u tohoto narcise se můžeme dočkat všeho, tak kdoví, čím nás ještě v budoucnu překvapí.

To je něco neslýchaného, navíc sociální demokrat Rath trpí zatměním rozumu. Navíc je to i podvod na lidech. Krajské peníze nejsou penězi pana hejtmana, ale pocházejí z veřejného rozpočtu tedy od daňových poplatníků. Jelikož sám chodím na podobné akce, a vím, že loga sponzorů se dávají do povánek a na reklamní plachty. A též  Středočeský kraj mohl být uvedený mezi sponzory, ovšem takovéto hejtmanské manýry jsou výrazem buranství a neotesanosti. A je opravdu strašná myšlenka, že takoví lidé by měli být ve vládě. Víte, já odsuzuji metody diktátora Pinocheta, protože za ním zůstaly potoky nevinně prolité krve. Na druhou stranu se však někdy nedivím, že s takovými týpky rázně zametl.

Autor: Jan Ziegler | pátek 22.5.2009 11:00 | karma článku: 48,22 | přečteno: 18272x