Baštovo „vítězství“ na Primě není třeba brát vážně

V předvolební debatě kandidátů na prezidenta na CNN Prima News zvítězil kandidát SPD Jaroslav Bašta s 47% hlasů. Jenomže už dříve dostala v podobné debatě soudružka Kateřina Konečná neskutečných 57,3% hlasů.

Stalo se tak v superdebatě lídrů politických stran před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2021 a bylo to také na CNNPrima News. Šéfová komunistů mezi hlasujícími dopadla ještě lepe než prezidentský kandidát Bašta a jasně zvítězila nad ostatními diskutujícími. Jenomže pak přišly volby a KSČM v nich utrpěla debakl, když dostala 3,6% hlasů, a vypadla tak z dolní parlamentní komory. Já doufám, že definitivně.

Stačí se podívat na sociální sítě, kde se objevila fotografie s oním hlasováním, které vrchní srpokladivářka tak přesvědčivě ovládla. Inu ovlivnit se dá všechno, spolustraníci - soudruzi a soudružky dostali befel z rudé centrály v ulici Politických vězňů v Praze, aby večer seděli u televize a hlasovali. Úspěch to byl, to ano, ale jak je vidět, tím to skončilo.

Takže v tomto případě byl podán jasný důkaz, že taková hlasování se dají velmi snadno ovlivnit. Proto přistupujme i k Baštově prvenství s nadhledem a rezervou. Není třeba se ho bát. 

Autor: Jan Ziegler | pátek 6.1.2023 12:08 | karma článku: 26,88 | přečteno: 878x