Babiš akorát kryje neschopnost kandidátů ANO

A to svým výrokem, že nadcházející komunální volby mají být referendem o současné vládě. V žádném případě, Upřímně řečeno, u nás v Českých Budějovicích si anoisté podporu nezaslouží.

Komunální volby se totiž zabývají místní problematikou a neřeší celostátní záležitosti. Rozumní lidé se budou rozhodovat podle místních poměrů, co kdo z kandidátů dokázal, co je za nim, jaké jsou výsledky jeho práce atd. Dávat bianco šek kandidátům z jakékoliv strany, z jakéhokoliv hnutí včetně ANO je totálním nesmyslem. To by ve výsledku mohlo být i kontraproduktivní, protože by se na protestní vlně mohli svézt i lidé totálně neschopní.

Jako jeden z odstrašujících příkladů uvedu kandidátku na primátorku Liberce za hnutí ANO 2011 Šárku Prachařovou. Ta učinila senzační objev, Jak uvedl web zdopravy.cz, podle ní Jihlava ustupuje od tramvajové dopravy. Uvedla to v nedávné předvolební debatě na serveru iDNES.cz. „Jihlava od tramvajové dopravy upouští. Spočítali si, že když nebudou mít zapojených minimálně pět vagonků, tak to není ekonomicky rentabilní,“ prohlásila Prachařová.

Výborně, to zní zajímavě, ale má to jeden háček. Jihlava zrušila tramvaje už v roce 1948, koneckonců měla jen jednu linku, která spojovala centrum města s poměrně vzdáleným nádražím. Ano, toto původně královské horní město má zajímavou raritu, historické centrum a většina města se nachází na Moravě, kdežto hlavní nádraží leží v Čechách. Nicméně tramvaje už v Jihlavě nejezdí, městskou dopravu zde zajišťují autobusy a trolejbusy.

Jenom pro doplnění vědomostí paní kandidátky z hnutí ANO. Tramvaje jezdí v České republice v těchto městech, v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Liberci a Mostě-Litvínově. I když tedy v Brně spíše šaliny. Kdyby něco podobného plácl Franta Novák z horní dolní, tak budiž. U něho bych to toleroval. Ale kandidáti na primátora by měli mít poněkud větší přehled. Kdybych tedy byl občanem Liberce, je pro mne paní kandidátka Prachařová nevolitelná.

Tohle nejsou vyloučené lokality v ČB. Ten svinčík je tam i několik dnů a nikomu to nevadí.

A Babišovce rozhodně nebudu volit ani u nás v Českých Budějovicích. Moje město vede už osm let primátor Svoboda z hnutí ANO a já nevidím žádné uspokojující výsledky. Ve městě je špína, která leží na místě i několik dnů, a nikomu to nevadí. O stavbě nové sportovní haly, kterou by si úspěšní volejbalisté Jihostroje velmi zasloužili, se stále jen mluví. Město zaspalo rovněž při přípravě tzv. Severní spojky, která by měla propojit výpadovku na Písek, Strakonice a Plzeň s dálnicí D3. Ano, tato stavba je sice záležitostí ŘSD, ale město musí v takovém případě spolupracovat, radnice nemůže tvrdit, že s tím nemá nic společného. Mnozí Budějčáci už také nadávají na svoje vedení se slovy, že „Svoboda a spol. nejsou schopni připravit velké akce a do malých se raději ani nepouštějí.“

Tím samozřejmě netvrdím, že všichni kandidáti hnutí ANO do komunálních voleb jsou špatní. To v žádném případě! Jistě jsou mezi nimi lidé schopní, pracovití a úspěšní, ale všude to rozhodně neplatí.

Kandidátka ANO na primátorku Liberce začala rušit Jihlavě neexistující tramvaje - Zdopravy.cz

 

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 15.9.2022 18:01 | karma článku: 23,28 | přečteno: 615x