Asi šílený pejskař pokousal revizora

Stalo se to v trolejbuse ve Zlíně, majitel podle článku na iDNES.cz jel se psem bez náhubku a jízdenky a místo pokuty napadl revizora, kterého také pokousal. Ono to na první pohled vypadá jako legrace, ale není to tak.

Pravidla dopravních společností jsou jasná, pes smí ve vozech veřejné dopravy cestovat pouze s náhubkem a většinou také s jízdenkou. A to by lidé měli dodržovat. V některých městech mohou psi v MHD cestovat zdarma. Tak je tomu v případě Dopravních podniků v Českých Budějovicích, Praze, Liberci a Hradci Králové. V Karlových Varech a také ve Zlíně mohou lidé převážet v autobusech a trolejbusech jednoho psa bezplatně, pokud mají časovou jízdenku. Dovozné za psa nebývá nijak drahé, v Ostravě stojí nejlevnější psí jízdenka 4 Kč, v Brně pak 5 Kč.

Můj Kortez - ilustrační foto

Já sám mám pejska, a je to skvělý parťák. My pejskaři bychom si však měli uvědomit, že ne každý člověk má psy rád, někdo se jich bojí, protože ho třeba nějaký pes napadl apod. A je jim nepříjemné, když s nimi cestuje pes bez náhubku. Tohle prosím respektujme. Já když jedu vlakem, autobusem, trolejbusem apod., tak můj Kortéz jezdí vždy s náhubkem. On se sice zpočátku bránil a košík shazoval, ale už pochopil, že mu to není nic platné, musí to být, a tak už zůstává klidu.

Jednání onoho pána ze Zlína nechápu, choval se jako šílenec. Já si myslel, že měl nějaké to promile v sobě, ale zkouška na alkohol byla negativní. Dotyčný „kousal“ by jistě nestrpěl, kdyby k němu bez jeho souhlasu přišel do bytu cizí člověk a choval se tam jako doma. V takových případech se volá policie. Ovšem, když využívám nějakou službu, tak jsem rovněž povinen dodržovat pravidla toho, kdo ji poskytuje. Nehledě na to, že jízda bez jízdenky je krádeží. To je stejné, jako kdyby si zákazník odnesl z obchodu lahev rumu bez placení. To drtivá většina lidí chápe jako zlodějnu, avšak cestování na černo je to samé, což bohužel mnohým z nás nedochází.

https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/pasazer-pokousal-revizora-pes-bez-placeni-a-nahubku-trolejbus-zlin.A200213_153019_zlin-zpravy_ras#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=krimi&utm_content=main

 

Autor: Jan Ziegler | středa 19.2.2020 12:35 | karma článku: 24,47 | přečteno: 870x