Americký konvoj velké většině Čechů nevadí

Více než třem čtvrtinám Čechů nevadí americký vojenský konvoj, který pojede přes naše území. Třetina lidí o něm dokonce vůbec neví. Problémy s ním má jen osm procent populace. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění agentury Phoenix research, který zveřejnil web echo24.cz. Nicméně na druhé straně chválím litevské soudy a policii za razantní zákrok proti proruským zrádcům a kolaborantům.  

Považovat vojáky z amerického vojenského konvoje, kteří jsou našimi spojenci, za okupanty, mohou jen duševně narušení jedinci. Američané v Pobaltí dokázali, že Litva, Lotyšsko a Estonsko jsou plnohodnotnými členy NATO a jsou připraveni je bránit i proti případné ruské agresi.

Rusové se v poslední době dopustili několika provokací vůči pobaltským republikám. Mezi ně patří únos estonského policisty Estona Kohvera z estonského území a nezákonné zadržení litevské rybářské lodi Juros Vilkas (Mořský vlk) v mezinárodních vodách ruskou pohraniční stráží. To jsou ovšem jen dva příklady zločineckých praktik Moskvy a hrubého porušení mezinárodního práva. I to byly pádné důvody k cvičení jednotek Severoatlantické obranné aliance v Pobaltí.

Američtí vojáci, kteří jsou odhodlání bránit malé pobaltské národy proti násilnickým choutkám ruského medvěda, si zaslouží uznání. V úterý 31. března přijedou zástupci oněch vojáků do Plzně poklonit se památce svých krajanů, kteří padli v boji s nacisty. Proto protest proti jejich návštěvě ve stejný den v Plzni by byl více než nevkusný a de facto propagací nacismu. I když mezi stoupenci Kremlu a Putina je nácků více než dost.

Případní aktivisté, kteří by chtěli bojkotovat konvoj, by se dopustili trestného činu a podle toho se s nimi musí jednat. Vzorem nám může být Litva, kde místní justice a policie nedávno zahájily domovní prohlídky a masivní zatýkání proputinovských zrádců, kteří porušili zákony této země. Pobaltí dává jasně najevo, že u nich taktika ozbrojených zelených mužíků bez označení nemá šanci na úspěch. A my bychom si měli vzít z takového rázného postupu vzít příklad. Proruští kolaboranti patří na Pankrác a tím nemyslím stanici metra.

http://echo24.cz/a/i34Hx/pruzkum-cechum-konvoj-nevadi-tretina-o-nem-vubec-nevi

http://nr2.com.ua/News/Lithuania_and_Baltics/V-Litve-nachalis-massovye-obyski-u-prokremlevskih-propagandistov--92594.html

Autor: Jan Ziegler | středa 25.3.2015 17:14 | karma článku: 32,60 | přečteno: 1291x