Akce Prostředníček pro Zemana existuje, žádný fake.

Jedná se o iniciativu facebookové skupiny Český institut pro urážení politiků, která prostě vyzvala příznivce, aby panu prezidentovi poslali své foto se vztyčeným prostředníčkem. Akce měla docela slušný ohlas.

O této akci přinesl zprávu i web reflex.cz. Je to také moje odpověď kolegovi Jiřímu Nožičkovi. Ano uznávám, že jsem v předchozím blogu nepřesně informoval o fotografii, která byla skutečně původem z Francie a byly na ní tamní zdravotní sestry. Tato fotka se stala inspirací pro výše zmíněnou facebokovou skupinu. A lidí se ozvalo dost včetně českých lékařů i zdravotních sester.

Reprint z FB skupiny Iniciativa pro urážení politiků

Jedná se o svérázný způsob protestu proti projevu prezidenta Miloše Zemana ke koronaviru v televizní stanici Prima. Samozřejmě, je legitimní diskuse o tom, jestli už to náhodou není za hranou. Chápu ty, co si myslí, že ano. Je to jejich názor. Já jsem ale rád, že už byl zrušený paragraf trestního zákona o urážce prezidenta republiky. Ten dokonce platil i za první republiky, ovšem prezident Tomáš Garrigue Masaryk se choval jako frajer. Když byl za jeho urážku opakovaně odsouzen katolický spisovatel a jeho razantní oponent Jaroslav Durych, tak vždy dostal od Masaryka milost. První československý prezident byl formát a člověk s nadhledem. A právě tato vlastnost mstivému staříkovi z Hradu chybí.

V každém případě je tato iniciativa v souladu s ústavně zaručenou svobodou projevu. Vadí mně však zbytečně nenávistné projevy Zemanových příznivců. Asi vrchol předvedla v jedné z diskusí jistá paní Skřivánková, která se hlásí k okamurovské SPD. Ta prohlásila k onemocnění zdravotních sester koronavirem, že je to zasloužený trest za tuto urážku prezidenta. K tomu není co dodat, když pominu fakt, že ty nemocné sestřičky s největší pravděpodobností nemají s touto akcí nic společného, tak je to mimořádný hnus, přát někomu smrtelnou chorobu. Ale, jak už ve svém skvělém blogu napsal můj kamarád Běďa Marjánko, oni tzv. „flastenci“ akorát hloupě mluví a zneužívají koronavirus k výpadům proti svým oponentům. Ovšem konkrétní skutky ve prospěch bližních jaksi chybí.

https://marjanko.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747920

https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/100345/prostrednicky-pro-zemana-projev-prezidenta-nastval-zdravotniky-dalsi-se-s-neslusnym-gestem-pridavaji.html?fbclid=IwAR0-FotMBB3qWqwlF0L6SowwuwjVxhQBW4S6oTy-Tif0LoiKmy44nhTWU5o

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 23.3.2020 12:41 | karma článku: 31,94 | přečteno: 3820x