Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věřte, že s Amerikou nemám žádný problém, a celý ten stát je mi záhadou a obdivně ho uctívám. Svým článkem jsem chtěla jen poukázat, že bez kreditky si Američan nejde koupit ani kartáček na zuby. Mám zde kamarádku, která díky nízkému kreditu musí bydlet na okraji města právě proto, že nemá dostatečně velký kredit. To je to co mi přijde strašně svazující na celé Americe. U půjčovny mě šokoval přístup nebo jsem nenašla princip ve chvíli, kdy sestřence zamítli kartu, nabídla hotovost, ale paní u přepážky jí v podstatě naznačila, že s ní již nadále nebude jednat nebo pokračovat v této transakci a tím pádem se veškeré dokumenty musely předělat na mě. To bylo mé první a v podstatě poslední zklamání z Ameriky... Jinak jí zbožňuji aspoň co se týče z cestovatelského hlediska. :-)

0 0
možnosti
MI

M68a16r33t74i36n 98I12g39u20e

13. 11. 2013 8:39

Nedaří se mi odhalit, kde ona autopůjčovna postupovala špatně (nekorektně?) S předloženými kartami nebylo lze zápůjčku uhradit, pojištění bylo sjednané na jinou osobu než se chystala (at last!) půjčovné uhradit, fakt nevím ... Jako třešničku na dortu pak vnímám povzdech nad konzumností společnosti ve které se dobrovolně rozhodnu žít. A princip života na kreditní kartu je dnes základem takové společnosti.

0 0
možnosti
MM

kdyz platba kreditni kartou neprosla, nelze se divit, ze se v pujcovne stali podeziravymi

0 0
možnosti
Foto

J77a72n 81R42ý84z87n44a67r

13. 11. 2013 2:17

Bezva článek.

R^

0 0
možnosti
Foto

Obdivuju vás, obdivuju vás. Já tam létám už mnoho let za dcerou, teď tak třikrát do roka hlídat vnučku, ale všechno vyřizuje ona. Už jen když se blížím k přistání na JFK v NY  a vzpomenu si na emigrační, celní, vyzvednutí kufrů a přenesení na správné místo, opět odbavení atd. -postup si pokaždé zapíšu do notýsku- tak mám trému jako před maturou. Ale čím víc tam pobývám, zjišťuji, že Američané mají všechno dobře zorganizované a promyšlené. A když se to člověk naučí, tak je tam život pohodový. O mnoho horší zkušenosti mám z přestupů na francouzském letišti, i když francouzštinu umím mnohem víc než jazyk anglický. Dcera mi vždycky říká: Čti cedule a nepropadej panice. Radím vám to také a přeju moc hezký pobyt a šťastný návrat domů. Já se vždycky taky těším. Pěkný článek.R^

3 0
možnosti
LL

L71e91n69k16a 32L57e59o38n

12. 11. 2013 19:15

Neni to o tom kolik mate kreditnich karet, ale o tom, jaky na nich mate limit. Takze pokud bych planovala cestu, kde budu potrebovat hotel a pujceni auta, coz bude stat urcite par stovek, logicky se nejdriv ujistim, ze mam dostatecnou vysi kreditu a pak bohate staci jedna kreditka. Platebni karta v takovych pripadech vetsinou nestaci…. clovek tam muze mit treba jen par dolaru a co kdyz se pak s autem neco stane, z ceho bude skoda zaplacena? Tudiz neni to o americke nadutosti, ale o tom, ze pujcovna aut potrebuje nejakou poradnou zaruku, a od toho jsou prave ty kreditni karty s dostatecnym limitem, hodne z nich i ma ruzne druhy cestovniho pojisteni, atd. Jinak preji hezky zbytek vyletu… to, ze jste z Evropy neznamena, ze si Americani hned mysli, ze jste mafianka z Ruska, jen se proste chteji ujistit, jako u kazdeho, ze na tu srandu mate, nic vic, nic min.

4 0
možnosti
JM

J59i92r92i 23M24a94l51i27n75a

12. 11. 2013 20:22

Presne tak, ja si v Kanade i ve Statech pujcoval auto mnohokrat a vzdy bez problemu. Ovsem s funkcni kreditkartou.

Co by si pujcovna v pripade kradeze nebo poskozeni auta  bez nejake zaruky pocala ? 

A lide jsou zde podle meho nazoru v prumeru mene naduti a pratelstejsi nez v Evrope.

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1538x
Jsem ta, která se rozhodla své zážitky vnímat jako inspiraci pro pobavení svého okolí. Nechci jen stát v MHD a odpočítávat zastávky, ale chci v každé jízdě najít něco o co se budu moc podělit s vámi, čtenáři.

To je mým cílem i při vyprávění zážitků z dalšího cestování. Poznávám svět a neskutečně mě to baví.

 Podívejte se na moje stránky

@PZeniskova