Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Až budete mít doma knihovny po celém bytě, knihy v nich ve třech řadách, pro knihy nebude kam plivnout a (v neposlední řadě) zjistíte, že těch peněz je nějak čím dál míň, oceníte úplně všechno, co Vám čtečka v těchto směrech nabídne.

0 0
možnosti
RK

A to neuvádím, že naprostá většina leteckých společností imrvére snižuje váhové limity zavazadel.

0 0
možnosti
AK

Mně čtečka vyřešila, jak s sebou netahat víc knih. Já čtu poměrně rychle (cca 110 stránek za hodinu, pokud se nejedná o odborný text) a jedna knížka mi v některých případech prostě nestačí. Takhle jich můžu shltnou podle libosti a nemusím si čtení "šetřit". Jak tištěné knihy, tak čtečka jsou moc fajn.

1 0
možnosti
IH

I38r63e71n20a 13H46r95u17b53á

19. 4. 2013 21:40

Taky mě neberou ani dotykáče ani elektronické čtečky. Na rozdíl od vás jsem se s dotykáčem nesžila ani po roce a půl a nebýt toho, že mi ukradli můj fantastický LG Shine, mám ho dodnes a žádný dotykáč by mi nesměl přes práh. Ale asi vás zklamu, i knihy už se dnes tisknou v Číně. Nevěřila by jste, jaká kvanta jich měsíčně z Číny celně odbavím, celé kontejnery. Ono taky proč ne, když moudrá EU stanovila 0 cla na knihy.... v kombinaci s levnou pracovní silou.... naši tiskaři opravdu nebudou mít co žrát. Pokud teda ještě nějací jsou.

0 0
možnosti
TK

Důležitý jsou ty písmenka, ne futrál. Radši si přečtu dobrou knihu ve čtečce, než kvalitně vytištěný a voňavý škvár (když už jste ho jmenovala v blogu).

2 0
možnosti
MP

Srovnáváte nesrovnatelné. Srovnával bych kvalitní knihu ve čtečce vs. dobře vysázené na papíře. Anebo škvár ve čtečce vs. na papíře.

0 0
možnosti
JM

U knihy mi jde o obsah. Slátanina na křídovém papíru nebo v kožené vazbě mne neosloví.

1 0
možnosti
MP

Mám rád obojí.

Do čtečky se vejde celá knihovna, ideální na texty, dá se v tom vyhledávat.

Oproti tomu u knížky si pamatuju například, „že to bylo na pravé straně v první třetině stránky“, což u čtečky není možné. Vzhledem k tomu, že čtečky umožňují zvětšovat/zmenšovat písmo, nedá se pro ně připravovat text tak, jak to známe z knižní sazby – dost věcí vyřešit nejde (a při možnosti zvětšovat písmo ani nikdy nepůjde).

Vzhledem k tomu, že typografie patří mezi mé lásky, taky jsou mi tištěné knížky bližší (tedy pokud je nesázel nějaký dobytek, s čímž se, žel, potkávám docela často). Podobně jako s knihami je to i s periodiky – občas si koupím Respekt – sice mě příliš netaknkuje, co se v něm píše, ale to, jak je vysázený, mě nepřestává udivovat a těšit – vysloveně estetický zážitek (a přitom se to dobře čte!).

To, že existují čtečky a klasický tisk vedle sebe, mi připadá správné. Doufám, že to tak zůstane.

2 0
možnosti
Foto

A pivovarští koně....už taky nejezdí;-(

2 0
možnosti
TS

Kotzoure, ty jsi kůň ;-D

1 0
možnosti
PK

Vše se vyvíjí a jako už nejsou topiči na parních lokomotivách nebo průvodčí v každé tramvajovém voze prodávající a  štípající lístky, tak i těch "tiskařů" bude méně. Noviny také klesají, ale tam je důvod hlavně ekonomický. Sice nelze srovnávat obsah tištěné MFD s Idnes, ale řadě lidí to stačí a ranní Metro je také zadarmo.

1 0
možnosti
MP

Ranní Metro je humus, ne noviny. Bohužel někdy mívám tenhle pocit i u seriózních titulů - aby byly dobře prodejné, snižují se leckdy na úroveň bulváru.

0 0
možnosti
RS

plně souhlasím z autorkou článku!! Není nad to,cítit vůni tisku...50 odstínu šedi? tato trilogie v mé knihovně nechybí:-) není nic krásnějšího vzít knihu do ruky,zachumlat se do pelíšku, a nechat rozvíjet svou fantazii při čtení. Čtečky....hmmm jsou možná fajn na dlouhé cesty ale já jim na chuť taky nepřišla. Jsem nejšťastnější člověk,když vylezu z knihkupectví s nějakým úžasným úlovkem na volné chvíle :-)

0 0
možnosti
Foto

J21a39n82a 16M92a12j30o30v10á

19. 4. 2013 20:18

Čtečky jsou v mnohém fajn. V kabelce si vezete třeba třicet knih a nestane se vám, že byste se nudila. A právě takové knížky typu "50 odstínů..." jsou do čtečky jak dělané. Na ty je snad papíru i škoda.

V mnohém ale máte pravdu. Tu rozkoš vzít novou, krásně vypracovanou, voňavou knížku do ruky a užít si dobrý obsah nemá chybu. Obojí má prostě svoje.

4 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1538x
Jsem ta, která se rozhodla své zážitky vnímat jako inspiraci pro pobavení svého okolí. Nechci jen stát v MHD a odpočítávat zastávky, ale chci v každé jízdě najít něco o co se budu moc podělit s vámi, čtenáři.

To je mým cílem i při vyprávění zážitků z dalšího cestování. Poznávám svět a neskutečně mě to baví.

 Podívejte se na moje stránky

@PZeniskova