O stříbrných dodávkách s anténkami podruhé

...jelikož ještě nemám schválený účet na iDnes, tudíž nemohu reagovat, ale je vidět, že musím určité věci upřesnit, neboť někteří lidé reagují na něco, co jsem vůbec nenapsala....

Ne, Jirko Kochu, opravdu nejsem z mafiánské rodiny. Kdybych byla, alespoň bych nemusela psát, že dodnes nevíme, proč to všechno. Kdybych byla z mafiánské rodiny, tak to vím. A nepíšu o tom veřejně, ale snažím se všechno ututlat. Jenže já ututlat nic nechci, protože nevím. Nikdo z mé rodiny neví, proč to všechno.

Je mi líto, pokud si někdo propojuje lidi žijící v Itálii s mafií. Rusy s mafií. Všichni do jednoho pytle. Šup tam s Tebou. Žiješ v Itálii a sledují Tě? Tak to jsi mafián! Občas jsou někteří lidé jako koně s klapkami na očích. Ale bylo mi jasné, že určité reakce přijdou, protože to, co píšu, se zdá nereálné. Kdybych chtěla psát o něčem vymyšleném, začnu psát detektivky. Jenže já detektivku nepíšu, já píšu o realitě, která se může stát komukoliv. Někdy stačí být v nesprávný čas na nesprávném místě. A už v tom lítáte, ani nevíte, jak...

A sledování policií? Utajené? Také jsem nic takového nepsala. Za prvé - Ti, kteří nás sledovali (už v blogu jsem psala, že méně či více intenzivně, teď to dokonce nějaký čas vypadalo, že na nás "zapomněli", ale asi se to brzy změní...), nejspíš neměli s policií nic společného. Policie určitě nějaké sledování také provedla, ale minimálně....i  o tom bude jednou napsáno. Za druhé - pokud by bývalo utajené, nepřišli bychom na to. Jenže ono utajené nebylo. Jako by nám chtěl někdo nahánět strach, což se mu ze začátku opravdu povedlo.

A Gabrieli Hortene, pokud má někdo milióny na to, aby si pořídil sledovací dodávku (o které se myslelo, že ji v ČR vlastní pouze policie, ovšem zjistilo se, že to tak není), a je přesvědčený, že někdo ví něco, co by mohlo vážně narušit stabilitu jeho organizace, ochotně do více či méně drahého sledování investuje. 

A ještě jeden vzkaz pro Jirku Kocha. O Itálii a životě v ní psát budu, nebojte se. Ale mafie tam nebude ani trošku.

Autor: Klára Žejdlová | středa 14.11.2012 17:33 | karma článku: 9,74 | přečteno: 1058x