S muži to umím

Co myslíte, dávají muži přednost podprsenkám na háčky nebo na suchý zip? Tipuji, že záleží na tom, jestli si ji chtějí vyzkoušet, nebo jestli pomáhají partnerce při svlékání.

Občas mě fascinuje, jakou práci si dají tištěná i elektronická média s neustálým zdůrazňováním rozdílů mezi mužským a ženským světem. Nedávno na mě například z internetu dotíral test: Umíte to s muži? Jsem zvědavá. Rozklikla jsem ho, ale nevyplnila. Bojkotovala bych i kvíz, jestli to umím s motorovou sekačkou.

Jenže na mě hned začaly vyskakovat naléhavé odkazy, kde se řeší témata jako:

zda dovedou lépe sbalit ženy muže, nebo muži ženy,

kolik maličkostí rozčiluje ženy na mužích,

anketa zabývající se tím, zda mají muži z žen strach,

jestli muži upřednostňují podprsenky na háčky nebo na suchý zip,

zda na životní jistoty sází víc ženy nebo muži,

jestli v manželství podvádějí více muži nebo ženy,

pojednání, proč tloustnou ženy a proč muži,

test, jestli budoucnost patří ženám nebo mužům,

chyběl tu už jenom test těhotenský.

O kousek dál někdo tvrdí, že objevil zásadní rozdíl mezi pohlavími. Muž prý za věc v ceně deseti korun zaplatí klidně dvacet, pakliže ji právě potřebuje, zatímco žena zaplatí deset korun za blbost v ceně dvacetikoruny, kterou nepotřebuje, protože je na ni právě sleva. Ještě než jsem si na to stačila vytvořit názor, vzpomněla jsem si, že mi kamarádka nedávno vyprávěla, jaký je rozdíl mezi mužem a ženou, když se říznou do prstu.

Žena prý vyjekne „auvajs“, strčí prst honem do pusy, aby krev neukápla na zem, druhou rukou si ránu zalepí a pokračuje v práci. Muž prý zakřičí nějaké hodně sprosté slovo, natáhne ruku co nejdál od sebe a dívá se jinam, protože nesnáší pohled na krev. Pak udiveně hledí na flek, který se rozpíjí na koberci, volá na pomoc manželku a chce se posadit, protože se mu dělá divně. Pak ženu peskuje, že na tak velkou ránu odstřihla malou náplast. A zatímco paní běží do lékárny pro nové náplasti, muž listuje zdravovědou a hledá informaci, jakou ztrátu krve může lidský organismus přežít. Pak prý fňuká, když mu žena odstraňuje starou náplast a lepí novou. Ta první mu špatně drží, protože ji neustále odlepuje, aby zkontroloval, zda rána ještě krvácí. Večer jde s tlustým obvazem do hospody a kamarádům říká, že ta maličkost nestojí za řeč.

Víte, já nemám tyhle konfrontační diskuze ráda. Ve finále mají stejně hodnotu lovecké výpravy na pijavici. Takže pokud vás zajímá, zda to umím s muži, musím říct, že jsem nedávno se třemi stěhovala asi šedesát židlí do společenské místnosti naší knihovny a můžu odpřísáhnout, že jsem to s nimi opravdu uměla. Snad na věci nic nezmění ani fakt, že jsem to poté, co museli odejít za jinou prací, uměla i bez nich. :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeňka Ortová | neděle 22.4.2018 9:40 | karma článku: 22,63 | přečteno: 756x