Autorka erotické literatury se nestydí

Jsem toho názoru, že autorka erotické literatury se nemusí nijak ospravedlňovat za to, o čem píše. Mužský autor to taky nedělá. A nedělají to ani autoři detektivek a kuchařských knih.

Nedávno byla u nás v knihovně na besedě spisovatelka, která píše výborně a její knihy baví stovky spokojených čtenářek i čtenářů. Její knihy s erotickou tématikou jsou prostě vyhledávané. A tato autorka nejen odvážně píše, ale i žije, jak už to zapálené motorkářky mívají. Je to zkrátka žena do nepohody a navíc se smyslem pro humor. To takhle po besedě sedíme, popíjíme kávu, slova střídá smích a naopak. A v jedné chvíli autorka erotické literatury pootočila hlavu, zjistila, pod jakou knihu se z nás všech přítomných zrovna ona mimoděk posadila, a všeobecné veselí nebralo konce. Protože nejen spisovatelky, ale i knihy mají smysl pro humor. Jak jinak by se mohlo stát, že ausgerechnet právě nad její hlavou byla vystavena kniha s názvem: „Očistím tě od hříchu?“ Spisovatelka se chvíli svíjela smíchy a pak se na památku s vystavenou knížkou vyfotila.

A doslova hmatatelný důkaz, že knihy mají smysl pro humor, leckdy dokonce i větší než jejich autoři, je příhoda z rekonstrukce naší knihovny. To jsme s kolegyněmi celé dopoledne přemísťovaly knihy z dospělého oddělení provizorně do starých regálů, které byly stejně provizorně rozmístěny v dětské půjčovně, aby mistři truhláři mohli na jejich místo montovat regály fungl nové. Takovou dřinu svět neviděl. Myslím to tahání knih, truhláři vypadali stále čerstvě. Když jsme kolem poledne naprosto vyčerpané stěhováním metráků literatury, ruce vytahané jako opičáci, konečně usedly k šálku kávy, kterou jsem kolegyním nabízela voláním: "Kdo si dá kávu a ibalgin?“ a kolem nás organizovaný nepořádek, haldy knih naštosované podle mezinárodního desetinného třídění a regály naskládané jeden za druhým, zjistily jsme, že kouzlem nechtěného sedíme – na mou duši - přímo pod knihou s názvem: "Uklizeno! Jednou provždy..." Náš smích v tu chvíli fungoval na bolavá záda líp než analgetika.

P. S. Ještě bych ráda dodala, že když mi autorka erotických příběhů poslala snímek s knihou, která ji u nás chtěla očistit od hříchu, tak k tomu krásně podotkla: „Nepomohlo. Furt zůstávám hříšná a moji knihy taky. A vůbec se za to nestydím.“

Autor: Zdeňka Ortová | pondělí 29.5.2023 15:47 | karma článku: 23,84 | přečteno: 583x