Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Iveta Bartošová trochu jinak, jako dobrý příklad pro jiné

Vážení čtenáři, Ivetu Bartošovou asi všichni známe zejména z bulváru a to často ve světle spíš nějaké problémové osoby. Rád bych ji touto formou hájil, neboť já osobně jsem měl s ní převážně velmi positivní zkušenosti. Sluší se totiž, když je člověk veřejně tupen, aby pokud se nachází někdo, kdo má k tomu co říct na jeho obhajobu, aby tak učinil. Popovídám svůj příběh: Ivetu jsem často viděl na titulní straně bulváru. Přišlo mi, jakoby nebyl nikdo, kdo by se o ni staral a v srdci jsem si řekl, že bych pro ni něco hezkého udělal. Jsem takový člověk, že když vidím někoho a cítím, že by ho něco potěšilo, tak se to snažím udělat. Dělám to tak celý život různým lidem.

Objevila se příležitost zaplatit ji provoz webových stránek na podporu její umělecké činosti. Moje nabídka byla přijata a pak se stalo něco hodně zajímavého. Dostal jsem od Ivety pozvání postupně na čtyři koncerty. Víte, já takových skutků jako pro Ivetu jsem v životě udělal pro různé lidi mnoho, ale nikdy jsem od nikoho nedostal nějaké pozvání. Ta žena se mi chtěla nějak ovděčit. Poprvé v životě jsem dostal takové pozvání. A to není všechno, když jsem přišel na koncert, tak mě vždycky objala a políbila. To bylo snad taky poprvé, kdy mě někdo objal. A to nebylo nějaké formální objetí, to jsem cítil, že tím něco ze srdce dává. Večer doma byl z toho polštář mokrý.

Pak se stalo, že neměla před Vánocemi (2010) žádné peníze a tak jsem ji půjčil nějakou částku a řekl ji, že až si něco vydělá, tak mi to vrátí, ale pak jsem ji napsal, že mi to nemusí vracet, že to má dárek, že ji nechci zatěžovat břemenem závazku. Ona ale po nějaké době částku přesto vrátila. Už jsem v životě půjčil peníze mnoha lidem a nakonec jim řekl, že mi to vracet nemusí, ale nikdy se nestalo, že by mi to někdo přesto vrátil. Iveta mi ty peníze vrátila ikdyž nemusela, něco takového jsem nikdy nezažil.

Pak jsem krátce s Ivetou blíže kamarádil, a pamatuji, jak byla něco nakupovat a ptala se mě, co mám rád. Já mám a měl různé kamarádky, ale nikdy se mě žádná nezeptala, co mám rád. Takové slova jsem slyšel jen od Ivety. Snad poprvé v životě se mě někdo zeptal, co mám rád. Šlechetnější ženu, než je Iveta jsem nikdy nepoznal. Samozřejmě poznal jsem i její slabší stránky, ale o tom píšou jiní, o tom psát nechci.

Iveta je žena, která když jsem pro ni něco udělal, tak se mi to snažila nějak vrátit. Já snad žádnou jinou takovou ženu neznám. Když pro nějakou jinou kamarádku něco udělám, tak prostě pak čeká, až se to bude zase opakovat, ale téměř nikdy ji nenapadne udělat sama od sebe zase něco pro mě. Iveta by mohla učit druhé ženy, je hodna úcty a vážnosti. Ivetě jsem moc vděčný za ty skutky, které pro mě udělala, protože tím taky hodně pomohla uzdravit určité místa v moji duši, které jsem měl po mnoho let bolavé.

Výčet hlavních skutků Ivety, které jsem u jiných lidí neviděl:

  • podpořil jsem její pracovní činnost, jako už mnoha lidem, ale od Ivety jsem dostal 4 pozvání, od jiných ne.
  • při setkání mě vždy Iveta srdečně objala a políbila
  • vrátila mi peníze, přestože už nemusela ( tohle se mi nikdy od nikoho nestalo )
  • zeptala se mě, co mám rád ( od jiných tohle neznám ) Poznámka: Samozřejmě se mě někdo třeba zeptal, co si dám, na co mám chuť, ale tady se Iveta vyloženě ptala, že bude mít radost ať koupí právě to, co mám rád, aby mi udělala radost, snad je cítít ten rozdíl, jak to myslím
  • když jsem ji jednou v něčem hodně pomohl, napsala: “ … nikdy ti to nezapomenu, chtěla bych se odvděčit ...”
  • když jsem měl období, kdy jsem se cítil hodně sám povzbudivě napsala: “ … pamatuj, nejsi sám …” , moc mi to tehdy pomohlo

Jsem Ivetě za tohle vděčný a v mých očích je dokonce hodna toho, když by někdy chtěla, že bych byl její muž, protože je to žena, která nejenom bere, ale také chce dávat, která se snaží ovděčit sama od sebe bez toho, aby ji někdo o tom říkal. Všechny ostatní problémy, které má jsou podle mě jen důsledkem toho, že lidé s takovým charakterem jako má ona v podstatě nejsou a tak se cítí často sama a je v různých depresích. Vím, že to,  o čem píšu je ve své podstatě normální slušné chování, ale nevím proč, já jsem se s tím nějak v životě ještě nesetkal.

Chtěl bych ji také hájit ohledně toho, když se píše, že není dobrou matkou. Hodnotit rodiče můžeme jen podle toho, jaké jsou děti, ale její syn je naprosto v pořádku a tak není nejmenší pochyb, že Iveta je dobrou matkou. Je to podobné jako ve škole, dobrý učitel se pozná jen podle toho, jestli se žáci naučili nebo nenaučili a ne podle toho, jak učitel vypadá nebo působí. Stejně tak v práci se dobrý šéf pozná jen podle toho, jestli funguje nebo nefunguje jeho tým a ne podle toho, jak šéf vypadá. Prostě jediné relevantní kriterium pro takové hodnocení jsou konečné výsledky a ne nějaké řeči a teorie.

Chtěl bych této příležitosti také využít dát čtenářům zamyšlení ohledně toho, že není dobré druhé lidi soudit na základě dojmů a zdání, ale soudit by se mělo jen podle skutků a jestli někdo nemá s někým konkrétní zkušenost a nedokáže podrobně vysvětlit, co vlastně ten druhý udělal nebo neudělal špatného či dobrého, měl by se zdržet vyslovovat jakékoliv soudy. Mluvit o někom jiném něco špatného na základě dojmů a zdání je totiž nešlechetnost a není to láska.

Jestli někdo chce říct o Ivetě něco špatného nebo vůbec o komkoliv jiném ať jasně a podrobně popíše, jaký špatný skutek daný člověk vykonal a zřetelně vysvětlí v čem spočívá zlo spáchaného skutku a jestli danou věc není schopen podrobně popsat a vysvětlit, pak ať takový člověk nic o druhém nic špatného neříká, jinak totiž pak taková slova nepřinášejí žádný užitek, ale naopak znečišťují mysl a srdce. Proč by ale naše srdce mělo být znečišťované ? V srdci však má růst láska, ale nerozvážné soudy lásku zabíjí.

V úctě

Zdeněk Macura

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Macura | sobota 25.2.2012 9:30 | karma článku: 29,58 | přečteno: 8489x
  • Další články autora

Zdeněk Macura

Otázka: Je premiér Fiala psychopat, který chce jaderný konflikt ?

Poslední dobou přemýšlím nad jedním paradoxem. Nemalá část politiků, nejen v Čechách nevyjadřuje vůbec žádnou lítost nad statisíci mrtvými Ukrajinců a Rusů. To je právě jeden ze základních znaků psychopatů, totální absence empatie

17.4.2024 v 16:11 | Karma: 32,66 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Žádost o pravidelné týdenní reporty práce prezidenta

Dnes jsem zaslal novému panu prezidentu žádost o pravidelné týdenní reporty ohledně jeho práce formou emailů. Věřím, že kromě mé občanské povinosti chodit k volbám a platit daně, mám povinnost také kontrolovat práci politiků.

10.3.2023 v 13:11 | Karma: 14,67 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Zaslal jsem všem poslancům výtku za neplnění základních poviností a návod k nápravě

Zjistil jsem, že všichni poslanci, bez vyjímky, nedbají svých základních povinností ohledně údržby zákonů. Zaslal jsem tedy všem výtku a konkrétní body, které požaduji aby všíchni dojednoho začali plnit.

8.6.2020 v 8:37 | Karma: 20,58 | Přečteno: 768x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Díky primátoru Hřibu se ukázalo, že Rudá Armáda si zaslouží daleko větší uznání a dík

Primátor Prahy Hřib se nedávno vyjádřil, že hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané. Takové vyjádření vyvolalo mnohé oponující reakce. A to včetně té mé.

12.5.2020 v 12:36 | Karma: 43,41 | Přečteno: 2445x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Primátore Hřibe, hlavní zásluhu za osvobození Prahy měla Rudá Armadá ne Pražané

Před časem jsem zaregistroval, že primátor Hřib řekl veřejně tuto větu: "Hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané." Nechtělo se mi to věřit a tak jsem mu napsal přes messanger.

8.5.2020 v 10:43 | Karma: 35,54 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 2623x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik