Český lev 2021 mi pěkně zvednul tlak. Ne kvůli filmům

Vysvětlí mi prosím někdo, jak to s tím tvrdým lockdownem a všemi zákazy funguje? Když teda fotbalisty vesnického týmu otestuju a bude jich nějaký omezený počet, tak si můžou v půl jedenácté večer venku dát zápas? Bez roušek?

Včera večer v půl jedenácté (sobota 6. 3. 2021) mi přistála ve schránce Blesková zpráva, kdo vyhrál Českého lva.

Při pohledu na úvodní fotografii mi to nedalo, článek jsem rozkliknul a žasnu. Čekal jsem nějakou tiskovou zprávu nebo třeba videokonferenci a vykouklo na mě klasické předávání. (Nic proti Lvům a lidem, co je sledují, jen mě to prostě a jednoduše nezajímá a nezajímalo, tak jsem nevěděl, že se budou konat a přenos jsem nesledoval.)

A tak čtu na iDNESu o ocenění herců a filmů a koukám, jak se v Rudolfinu vesele fotí bez ochrany úst hluboko do noci.

Vysvětlí mi prosím někdo, jak to s tím tvrdým lockdownem a všemi zákazy funguje? Když teda fotbalisty vesnického týmu otestuju a bude jich nějaký omezený počet, tak si můžou v půl jedenácté večer venku dát zápas? Bez roušek?

Nebo proč máme všichni večerku v devět, venku (široko daleko nikdo) nám kape z roušek a respirátorů vysrážený dech, po kapsách máme čestná prohlášení… A Český lev proběhnul tak, jak proběhnul?

Podívejte se na fotografie od paní Hajské z tohoto článku z iDNES.cz (reprofoto):

Neříkám, že souhlasím s opatřeními, ale…

Do záznamu mohu uvést, že mi celá situace kolem covidu přijde absurdní a opatření dvojnásob, ale o to nejde. Platí a vynucují se na ulici, tak nechápu, proč se nevynucují v Rudolfinu.

Všude v zahraničí, když zrovna není lockdown, tak třeba sedí účastníci panel shows (bez ochrany úst) dva metry od sebe oddělení plexisklem. Tak jsem viděl několik dílů skvělé britské komediální show 8 Out of 10 Cats Does Countdown a „vánoční“ The Big Fat Quiz of the Year. Americké večerní late shows běžně natáčejí z prázdného studia nebo z domovů moderátorů a hosté jedou přes videohovor.

Například takhle to vypadá v přestavěných studiích:

8 Out of 10 Cats Does Countdown

U nás se tahle zbytná akce opravdu musela konat? V době „tvrdého lockdownu“? Nešla odložit, udělat přes video nebo nějak jinak alternativně?

My mezitím nemůžeme legálně jet navštívit moje rodiče do 40 km vzdálené vesnice, aby viděli svoje první vnouče.

Nespravedlivá opatření nespravedlivě (ne)vynucovaná?

Štve mě to i proto, že ta připitomělá opatření dodržuji. Ne kvůli sobě – rozhodně potřebuju zhubnout, ale pořád nejsem riziková skupina. Dodržuju je kvůli ostatním.

Štve mě to kvůli kadeřnicím (a kosmetičkám a fitkařům a spol.), které měly za poslední půlrok otevřeno snad dva týdny. (Protože stříhání vlasů je rizikové, zatímco tlačit se v Kauflandu, kde po „košíkovém omezení“ lidé viditelně rozhodně neubyli, je bezpečné.)

Štve mě to kvůli dětem, které by se potřebovaly družit se spolužáky, vypadnout z domu a učit se „osobně“.

Nemám nic proti českým filmům a hercům, i když je moc nesleduju a spoustu jich neznám. Jsem rád, že v době covidové mohli něco vytvořit, ocenění (i výdělky) jim přeju. Ale ten slavnostní večer mě teda dožral, to vám přiznávám…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Král | neděle 7.3.2021 12:30 | karma článku: 48,21 | přečteno: 23861x