WikkiLeaks, na co jsou?

Máte potřebu vědět, kde má slabé místo pentagon, nebo že jeden diplomat o jiném tvrdí, že jeho šest psů sežere víc než jeho kůň? Jste někdo příznivci rychlé odpovědi a umíte využívat informací, jak mají být využívány? Tedy, napíše-li někdo v novinách na internetu, že WikkiLeaks zveřejnili místa, kde je vhodné zaútočit pro teroristy? Proč myslíte, že to zveřejňuje(í)?

http://zpravy.idnes.cz/wikileaks-zasel-jeste-dal-zverejnil-seznam-vhodnych-cilu-pro-teroristy-1aw-/zahranicni.asp?c=A101206_092631_zahranicni_ipl

Z mého pohledu jde o věc, která je snadno předpověditelná a je zcela zřejmé, proč se takové věci zveřejňují. Nejde o to, že chce někdo nabourat obranyschopnost, nebo podrývat autoritu tajných služeb (tedy, to možná ano), ale jde především o to, že pokud na sebe budeme vědět vše a nebudeme si navzájem odpírat jakékoliv informace, ať jsou sebeodpudivější a bez zdráhání si je sdělíme, pak odpadá potřeba tzv. tajných služeb. Jistou řadou logických úvah lze dojít k závěru, že touto cestou lze odbourat násilí ve světě.

Jiný směr tvrdí, že pak přestává být sranda a že jen se milovat nestačí pro uspokojení běžných potřeb.

Osobně se domnívám, že jak bude končit ten májský kalendář, tak jde o to, že se srovnají šikovně hvězdy na nebi a utvoří se taková hvězdná dálnice, po které sem s ladností připlují lodě, které dají na jevo, kterou tou cestou jít, zda se milovat a zároveň žít i s legrací a srandou a nebo nám ukážou jinou cestu.

Také je možné, že májský kalendář má co do činění s myšlenkou Máji, jako iluze a prostě se 21.12.2012 restartuje svět a pojede se odznova. Nebo se pojede dál a kdo to bude chtít mít jiné, lepší, tak to tak bude mít, kdo nebude chtít, bude žít dál, jak byl zvyklý. Už se těším. Na VŠE jsem se naučil, zapamatoval, to že síla zvyku je zásadní pro spotřebitelské rozhodování a vůbec pro motivování, kterým směrem jít. Na co jste zvyklí? Na to co můžete, smíte?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Heřt | pondělí 6.12.2010 11:49 | karma článku: 6,26 | přečteno: 953x