Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Skotská fotbalová asociace se omlouvat nebude. Vyhostíme britské diplomaty?

Tento případ sleduji s určitou zvědavosti. Bezvýznamná záležitost se stala předmětem skoro celonárodní hysterie .V jakési diskuzi byl nejvíce podpořen návrh, který požadoval vyhoštění hned několika britských diplomatů....

Návrh na protestní odvolání českého velvyslance z Británie měl také velký ohlas. Nezbláznili se ti lidé? Pokládají to co navrhují za normální? Nebyl to ojedinělý hysterický výkřik, těch plusů  bylo u vítězného příspěvku " vyhostit diplomaty" 342 a 2 mínusy.. Kulhánek poprvé a naposled v roli národního hrdiny. Odkaz na bojovnou a hysterickou diskuzi připojuji.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kulhanek-ministr-zahranici-britsky-diplomat-rasismus.A211004_084337_domaci_indr#utm_content=freshnews&utm_term=po%20ur%C3%A1%C5%BEce%20d%C4%9Bt%C3%AD%20chceme%20od%20skot%C5%AF%20omluvu&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Co se vůbec stalo tak hrozného. Nemá cenu celou záležitost pitvat hned od začátku. Diplomatická aktivita ministra Kulhánka se totiž týkala pouze konce celé bublinové aféry o ničem.

Ministr zahraničí si předvolal britského velvyslace a požádal ho o zprostředkování omluvy. Omluvit se měla Skotská fotbalová asociace za slova "svého" poradce na adresu malých fanoušků Sparty. Nikoliv všech českých dětí jak je často demagogicky a dramaticky prezentovánu. Mnoho českých dětských fanoušků by poznámku o tom, že fandí Spartě považovali za sprostou urážku. Mnohem horší než tu, kterou na jejich adresu vyřkl poradce Skotské fotbalové asociace Bertlay.

Co řekl tak hrozného? Nazval dětské fanoušky "zkaženým ovocem". Opravdová hrůza, kterou se zcela zbytečně a teátrálně "musel" zabývat ministr zahraničí.

Britského velvyslance se celá záležitost pochopitelně netýká. Ten je v celé pseudoaféře pouze jako prostředník. Celá záležitost se ovšem netýká ani Skotské fotbalové asociace. Poradce Bertlay není její zaměstnanec a působí zde pouze v jakési zbytečné komisi. Tato komise je ovšem nezávislá na asociaci.

V tom má odpověd Skotské fotbalové asociace pravdu " Ministr Kulhánek zřejmě špatně pochopil funkci, kterou Bertlay v rámci skotské asociace zastává. Není její zaměstnanec a Skotská fotbalová asociace necítí potřebu se k celé situaci vyjádřit."

Co nyní? Spousta českých fanoušků má jakousi představu, že tuto velkou aféru sleduje celý svět a Češi musí ukázat "koule". Proto ty hloupé výkřiky o vypovězení diplomatů.

Opak je pochopitelně pravdou. Svět to mimo Česko nezajímá. Často jsou slyšet slova o tom jak v Británii magoří s "bojem" proti rasismu. Ano. Magoří.

A co my? Nemagoříme my tady taky, ale úplně jinak? Co si raději zamést před vlastním prahem a z bezvýznamné události, která se týká pouze jakéhosi poradce a jeho ovocné urážky nedělat národní boj za české děti ukončený velkým diplomatickým sporem a nepřátelskou náladou proti celé Británii. To je stejná emoční tragikomedie, kterou předvádí hloupý Kamarův právník jen v jiném obsazení. Opravdu je potřeba snižovat se na jeho úroven?

A co ovocná urážka nezávislého poradce? Pokud chce od něho někdo omluvu tak je to jistě správné. Kdo to má být? Rodiče uražených dětí, fanklub Sparty nebo Sparta na úrovni fotbalového klubu. Tam celé řešení sporu patří.

Nikoliv na diplomatickou mezinárodní scénu a mezi politiky. 

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/skotsky-fotbal-se-nebude-omlouvat-za-poradce-ktery-urazil-spartanske-deti-40373957#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=05d8pH95sdn-202110051446&dop_id=40373957&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A nakonec zásadní otázka otázka? Jsou Češi rasisté? Někteří pochopitelně ano. Ti, kteří dělali ostudu při minulém zápasu s Monakem. Kvůli nim měla Sparta uzavřený stadion. Konkrétní viníci byli identifikování a bylo na ně podáno trestní oznámení. Kdo ho podal? Kamarův právník? Ne. Podala ho Sparta.

Drtivá většina českých fanoušků chodí do hlediště "jen" fandit fotbalu a to je dobře. K fotbalu pochopitelně patří i bučení na neoblíbené hráče.

A pokud jde o britské fanoušky, ti by měli být raději zticha. To nechutné pískání na hymny soupeřů je prostě totální dno. Idioti jsou prostě všude a projevují se různými způsoby...

PS. Stalo se něco na zápase Sparty? NIC.Nikdo nepodal stížnost nutnou k vyšetřování. Ani rozhodčí, ani delegát....a ani tým Rangers FC. Tím by snad celá bouře ve sklenici vody o ničem mohla skončit..... .

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 5.10.2021 17:50 | karma článku: 30,76 | přečteno: 5492x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Stát pomocí AI zkouší šetřit práci úředníků. Propouštění nechystá

5. května 2024  19:30

Umělá inteligence (AI) postupně získává své místo napříč resorty, kde zejména slouží k automatizaci...

Ukrajina je na ruskou letní ofenzívu připravená, zaútočí příští rok, míní USA

5. května 2024  19:05

Sledujeme online Ukrajinská armáda je připravena zahájit v příštím roce další ofenzívu proti ruským okupačním silám....

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.