Škola a hysterická babička. Vše je třikrát dražší!!

Některé články na iDnes jsou opravdu komické. Realitu nákupu školních pomůcek je ukázána na  "typickém" přikladu a "správné" reakci. Nyní je to babička, která se stará o čtyři vnoučata a její slova. Hysterie a zoufalství musí být!

Celkem by mě zajímalo jak dlouho hledal autor článku mezi nakupujícími tak atypický příklad. Jak velká je pravděpodobnost (je tu nějaký matematik?), že narazí mezi zákazníky na babičku  samoživitelku která se stará o čtyři školou povinné děti? Dvě z nich jdou zrovna do první třídy. I normální rodina se čtyřmi dětmi je celkem vzácný úkaz. A ještě k tomu musí být babička zcela mimo realitu a je správně ulhaně hysterická a zoufalá....

Moc velká asi nebude. Mnohem větší pravděpodobnost bude, že si ji autor článku plného zoufalství a neskutečné drahoty vycucal z prstu. Koho jiného předhodit čtenářům v článku, který má nabudit zoufalství z údajně třikrát vyšších cen školních pomůcek? Někoho zcela běžného? To by nevyznělo tak dramaticky.

Co to v článku vykřikuje údajná babička Hana?

" Je to šílené. Vše je třikrát tak drahé. Je to zoufalé!"

Hysterie a zoufalství prostě musí být. Co na tom, že údajná babička samoživitelka lže a argumentuje nesmysly. Školní potřeby jsou jistě sice o něco málo dražší, ale rozhodně ne třikrát. Pokud by babička samoživitelka byla skutečná jistě by si  všimla i toho, že má v kapse skutečných 20 000 od vlády jako pomoc při této situaci.

Co bude příště? Invalidní babička samoživitelka se šesti vnoučaty z nichž jsou dvě zdravotně postižené ? A jaké další téma plné zoufalství? Co třeba školní obědy. Za ty jsem platil o deset procent více než minule.

V podaní další umělé babičky by to mohlo být -  "Obědy jsou pětkrát dražší ! Je to šílené a zoufalé !!  Všichni pomřeme hlady!!!

To se opravdu hysterie a problémy musí uměle přikrmovat?

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prvni-trida-prvnacek-nastup-do-skoly-vybaveni.A220825_154601_domaci_imat

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 30.8.2022 8:17 | karma článku: 29,92 | přečteno: 1369x