Místo činu - Uherské Hradiště. Otec hrdina (?) a plačící dítě

Tak nevypadá to hezky. Křičící, zmítající se muž ležící na zemi pod zasahujícím strážníkem a vedle něho plačící tříleté děcko. Emoce jistě pracují. Rozum se zeptá. Co bylo předtím? Muselo se to stát? Kdo za to může...?

Kdo má na rukou dětské slzy a stresující zážitek? Muselo se to stát? Žijeme v době, kdy musíme všichni dodržovat omezující vládní opatření. Je zcela bezvýznamné co si o nich myslíme. To na nich vůbec nic nemění.

Já osobně si myslím, že nosit roušku v situaci kde jsem na ulici sám je nesmysl. Mění to něco? Nic. Strážníci a policisté pouze dělají svou práci. Tou je kontrola a vynucování dodržovaní pravidel vůči těm, kteří je nechtějí dodržovat. Opravdu to nejsou otloukánci, kterým lze beztrestně nadávat či je přímo fyzicky napadat nebo ignorovat. Nejsou snadným terčem pro různé antirouškové hrdiny bojující za "svobodu". To by si tito "hrdinové" měli uvědomit. Hlavně ti, kteří v boji proti nim nemají problém využít dětský lidský štít. 

Situace v Uherském Hradišti je celkem jednoduchá. Otec - hrdina vede po ulici malé dítě. Respirátor má v kapse. Je na ulici sám? Pochopitelně ne když potká hlídku strážníků. Pro tu je to rutinní situace. Muže upozorní, aby si vzal respirátor. Asi naivně doufají, že se situace vyřeší snadno stejně jako v 99,9 procentech předtím. Tentokrát ovšem narazili na antirouškového "hrdinu", který si respirátor nechtěl nasadit. Proč? Bojuje přece za "svobodu"....

Hrdina? Z mého pohledu nezodpovědný idiot. Neporušil nejen vládou nastavená pravidla ( skutečně tu máme epidemii, to nemá s politikou nic společného), ale porušil i jedno zásadní nepsané pravidlo. 

Pravidlo zodpovědného rodiče. Pokud mám na starost dítě musím se vyvarovat jakékoliv situaci která by ho mohla ohrozit a pochopitelně sám tuto situaci nevytvářet. Pokud má někdo potřebu "statečně bojovat" proti vládním opatřením a nesmyslně zbytečně se kvůli tomu dohadovat a postrkovat se strážníky nebo policisty tak nikdy v přítomnosti dítěte. Malé dítě opravdu není lidský štít, který se dá v tomto "boji" použít.

Každá situace má svůj začátek. Pokud by si otec po upozornění strážníků nasadil respirátor nebylo by o čem psát ani diskutovat. Tak málo by snad pro bezpečí svého dítěte udělat mohl. Byl to opravdu tak velký problém vytáhnou respirátor z kapsy a použít ho ?

Musel přece znát obdobnou situaci z Ostravy kdy matce dítě jako lidský štít proti zákroku policie nepomohlo. V tom jsou si oba případy podobné. Zcela nezodpovědní rodiče, kteří nemají problém vystavit své děti stresujícím situacím a pláči. Jejich slzy mají na svých rukou a různé nesmyslné vyřvání o totalitě a gestapu na tom nic nezmění.

Pokud by někdo namítl, že situace proti ostravskému protirouškovému odboji je jiná v tom, že dítě bylo ponecháno samo na ulici bez dozoru jiné dospělé osoby tak to prostě není pravda. Jak už jsem psal. Nic z toho se nemuselo stát.

Jako rodič podobného tříletého kloučka, který vystresovaně pláče na videu bych nakonec napsal jen jedno. Vzkázal bych tomu "hrdinovi" - To si říkáš táta? Jsi jen nezodpovědný bezohledný idiot....

P.S Pokud chybí v mém blogu hlas odborníka tak tady je. Tak hodnotí celou situaci policejní instruktor.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-covid-uherske-hradiste-dite-policie-mestska-rouska-respirator_2103130500_sto

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | pátek 12.3.2021 7:03 | karma článku: 48,08 | přečteno: 13190x