Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Epidemie neočkovaných. Bulharsko 240 : Portugalsko 4

Jasné vítězství pro nejméně proočkovanou zem Evropy. Žádná sláva se ovšem nekoná. Výsledek je počet mrtvých v průměru na 10 milionů obyvatel za den. Celkově očkování druhou dávkou je v Portugalsku 83 % obyvatel. V Bulharsku 21 %.

Čísla hovoří celkem jasně Skoro stejně jako Bulharsko je na tom další země z "divokého východu" Rumunsko. Nejvíc chudé a nejzaostalejší země Evropy. Náhoda? Nebo tam jsou největší chytráci, kteří se nenechají oblbnou jako nějaké hloupé očkované ovce a hrdě svobodně raději zemřou na covid?

Je opravdu zajímavé podívat se na různé evropské země a na výsledky jak se jim daří přesvědčit své obyvatele k očkování. Proč zrovna v Portugalsku to jde a jinde ne? V bohatství to nebude. Portugalsko je nejchudší zemí západní Evropy.. I my jsme už bohatší.

Očkování druhou dávkou má v Portugalsku už skoro 100 % dospělých. Recept je velmi jednoduchý. Politici se drželi mimo a velení celé akce převzal jeden z vysokých armádních důstojníků. Respektovaný chlap, který se nebál jít přesvědčovat o správnosti očkování i mezi rozvášněný dav protiočkovací demonstrace. 

Máme tady někoho takového? U nás štve proti očkování bývalý prezident a naštěstí další bezvýznamní komici z okraje politické scény. Klaus našel (asi) svoje dno. Nelze si nevšimnout, že antiočkovací strany ve volbách zcela propadly. I s klausovskou Trikolorou. Propadu se neubránila ani SPD. Další bojovníci proti očkování. Tato strategie úspěch nepřinesla. Jen další zbytečně obsazená místa na JIPkách a mrtvé.

Je celkem zajímavé, že u našich sousedů na Slovensku je v čele boje proti očkování odstavený mafián a bývalý premiér  Fico. Zase další šmejd co jen kalí vodu. Jen snaha dostat se přes zbytečně mrtvé oblbováním lidí zpět k moci. Ze Slovenskem jsme sousedé a tak je překvapivý velmi rozdílný výsledek v očkování.

V Česku má druhou dávku 58,1 procent obyvatel a na Slovensku jen 42,1 procent. Umírá tam na covid 4 krát více lidí než u nás. Je to dáno geografickou a mentální blízkostí směrem na východ, kde se uvažuje jinak? Východní obr Rusko je sice na tom lépe než nejchudší země východu Evropy, ale ne o moc.

Ani v Rusku se očkování nevěří. Vlastní a údajně nejrychleji vyrobená vakcína s propagandistickou nálepkou Sputnik a výsledek? Druhou dávku má jen 34 procent obyvatel. Úmrtnost osmkrát větší než u nás.

Čísla očkovaných mluví jasně a vytvářejí jednoduchou rovnici. Čím více je v populaci neočkovaných, tím je úmrtnost na covid větší a jsou to opravdu velké rozdíly. Naštěstí česká mentalita má blíž k západu ( Německo 67,8 Francie 70,8 a Británie 73,3 očkovaných) než k východu a náš výsledek v očkování je blíž k západní civilizaci než východní mentalitě bordelu a chaosu.

Já tady nechci agitovat proti neočkovaným. Umírejte si úplně zbytečně a z vlastní hlouposti. To je tak to poslední co by mě zajímalo. Váš problém. Co mi opravdu vadí, že Vaše hloupost ohrožuje i všechny ostatní. Celou společnost. Úplně zbytečně zatěžujete zdravotní systém. Odčerpáváte finance a obtěžujete lékaře i ostatní zdravotníky. Ti by svůj čas a energii mohli věnovat jiným pacientům. My všichni platíme za Vaši bezohlednost a hloupost. To mi opravdu vadí.

Jak by se neočkovaným líbil nápad jednoho rakouského starosty? Kdo není očkován at nemá nárok na místo na JIPce a na ventilátoru. To by bylo řevu. Všichni ti bojovníci za svobodu a svobodnou vůli by najednou bojovali proti svobodě a svobodné vůli lékaře komu pomoci a komu ne. Jaké by to bylo kdyby se lékaři začali chovat stejně bezohledně jako jejich budoucí pacienti?

Pokud mluvím o neočkovaných je řeč pouze o těch, kteří se mohou očkovat a z různých důvodů nechtějí. Nechápu hlavně ty starší, kteří už patří do ohrožené skupiny. Těm bych vzkázal. Pokud chytnete covid a bude Vám opravdu blbě nevolejte sanitku. Umřete bez pomoci doma a neotravujte ostatní. Je to jenom chřipečka a celé je to podvod. To si říkejte až do posledního dechu. Třeba tomu budete ještě věřit....

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 1.11.2021 7:15 | karma článku: 20,56 | přečteno: 1139x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.