Epidemie neočkovaných. Bulharsko 240 : Portugalsko 4

Jasné vítězství pro nejméně proočkovanou zem Evropy. Žádná sláva se ovšem nekoná. Výsledek je počet mrtvých v průměru na 10 milionů obyvatel za den. Celkově očkování druhou dávkou je v Portugalsku 83 % obyvatel. V Bulharsku 21 %.

Čísla hovoří celkem jasně Skoro stejně jako Bulharsko je na tom další země z "divokého východu" Rumunsko. Nejvíc chudé a nejzaostalejší země Evropy. Náhoda? Nebo tam jsou největší chytráci, kteří se nenechají oblbnou jako nějaké hloupé očkované ovce a hrdě svobodně raději zemřou na covid?

Je opravdu zajímavé podívat se na různé evropské země a na výsledky jak se jim daří přesvědčit své obyvatele k očkování. Proč zrovna v Portugalsku to jde a jinde ne? V bohatství to nebude. Portugalsko je nejchudší zemí západní Evropy.. I my jsme už bohatší.

Očkování druhou dávkou má v Portugalsku už skoro 100 % dospělých. Recept je velmi jednoduchý. Politici se drželi mimo a velení celé akce převzal jeden z vysokých armádních důstojníků. Respektovaný chlap, který se nebál jít přesvědčovat o správnosti očkování i mezi rozvášněný dav protiočkovací demonstrace. 

Máme tady někoho takového? U nás štve proti očkování bývalý prezident a naštěstí další bezvýznamní komici z okraje politické scény. Klaus našel (asi) svoje dno. Nelze si nevšimnout, že antiočkovací strany ve volbách zcela propadly. I s klausovskou Trikolorou. Propadu se neubránila ani SPD. Další bojovníci proti očkování. Tato strategie úspěch nepřinesla. Jen další zbytečně obsazená místa na JIPkách a mrtvé.

Je celkem zajímavé, že u našich sousedů na Slovensku je v čele boje proti očkování odstavený mafián a bývalý premiér  Fico. Zase další šmejd co jen kalí vodu. Jen snaha dostat se přes zbytečně mrtvé oblbováním lidí zpět k moci. Ze Slovenskem jsme sousedé a tak je překvapivý velmi rozdílný výsledek v očkování.

V Česku má druhou dávku 58,1 procent obyvatel a na Slovensku jen 42,1 procent. Umírá tam na covid 4 krát více lidí než u nás. Je to dáno geografickou a mentální blízkostí směrem na východ, kde se uvažuje jinak? Východní obr Rusko je sice na tom lépe než nejchudší země východu Evropy, ale ne o moc.

Ani v Rusku se očkování nevěří. Vlastní a údajně nejrychleji vyrobená vakcína s propagandistickou nálepkou Sputnik a výsledek? Druhou dávku má jen 34 procent obyvatel. Úmrtnost osmkrát větší než u nás.

Čísla očkovaných mluví jasně a vytvářejí jednoduchou rovnici. Čím více je v populaci neočkovaných, tím je úmrtnost na covid větší a jsou to opravdu velké rozdíly. Naštěstí česká mentalita má blíž k západu ( Německo 67,8 Francie 70,8 a Británie 73,3 očkovaných) než k východu a náš výsledek v očkování je blíž k západní civilizaci než východní mentalitě bordelu a chaosu.

Já tady nechci agitovat proti neočkovaným. Umírejte si úplně zbytečně a z vlastní hlouposti. To je tak to poslední co by mě zajímalo. Váš problém. Co mi opravdu vadí, že Vaše hloupost ohrožuje i všechny ostatní. Celou společnost. Úplně zbytečně zatěžujete zdravotní systém. Odčerpáváte finance a obtěžujete lékaře i ostatní zdravotníky. Ti by svůj čas a energii mohli věnovat jiným pacientům. My všichni platíme za Vaši bezohlednost a hloupost. To mi opravdu vadí.

Jak by se neočkovaným líbil nápad jednoho rakouského starosty? Kdo není očkován at nemá nárok na místo na JIPce a na ventilátoru. To by bylo řevu. Všichni ti bojovníci za svobodu a svobodnou vůli by najednou bojovali proti svobodě a svobodné vůli lékaře komu pomoci a komu ne. Jaké by to bylo kdyby se lékaři začali chovat stejně bezohledně jako jejich budoucí pacienti?

Pokud mluvím o neočkovaných je řeč pouze o těch, kteří se mohou očkovat a z různých důvodů nechtějí. Nechápu hlavně ty starší, kteří už patří do ohrožené skupiny. Těm bych vzkázal. Pokud chytnete covid a bude Vám opravdu blbě nevolejte sanitku. Umřete bez pomoci doma a neotravujte ostatní. Je to jenom chřipečka a celé je to podvod. To si říkejte až do posledního dechu. Třeba tomu budete ještě věřit....

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 1.11.2021 7:15 | karma článku: 20,56 | přečteno: 1139x