Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nežijeme normálně, protože politici šílí, zákaz stíhá zákaz, už od jara slibují, že teď něco povolí a počkají 14 dnů, kdy se to teprve může projevit a výsledek? Zákazy a uvolnění mění po dvou dnech. Třeba teď - povolili otevření restaurací a dříve než se mohlo uvolnění projevit je zase zavírají. Kde berete jistotu, že až nás naočkují, budeme žít normálně? Můžou klidně příštích pár let tvrdit, že je naočkovaných pořád málo nebo cokoliv jiného.

Já se očkovat nenechám, ale Vy se klidně očkovat nechte, čím víc dobrovolníků to zkusí, tím lépe.

2 1
možnosti
ZM

Souhlasím s vámi, že rychlé střídání omezení není dobré. Taky není ideální, že se současně zavádějí a ruší různá omezení. Zejména kvůli tomu, že takto se nedá pořádně zjistit, která opatření vlastně přinesla zlepšení a která uvolnění zase přinesla zhoršení. Zejména u těch uvolnění je to důležité - současně se otevřely hospody, všechny obchody a sportoviště. Jak z toho poznat, co přivedlo zpátky nárůst případů? Kdyby se pouze otevřely obchody a po čtrnácti dnech by se situace nezhoršila, bylo by jasné, že už je nemusíme zavírat.

Na druhou stranu - na Slovensko jsem se dlouho díval, jako na jakýsi úspěch. Čísla měli malá, dokonce se dařilo plošné testování, měli dobré předpoklady. A najednou mají 8000 případů za den, to jsou na tom vlastně hůře, než jsme byli přede dvěma týdny. Netuším, co se pokazilo, ale chápu, že to v zodpovědných osobách mohlo vyvolat obavy, že se něco dalšího blíží i na nás. Oni musejí jednat včas.

Dnešní doba nám nedává čas na rozsáhlé experimenty, které opatření funguje a které ne, ten čas stojí životy.

1 0
možnosti
ZM

Zaveďme pravidlo, že do hospody může jen očkovaný a policie bude dodržování tvrdě vymáhat. A národ bude proočkovaný než bys řekl švec.

Dělám si srandu, ale jen tak částečně. Používám příměr s právem řídit motorové vozidlo. Může hořídit jen ten, co zvládne zkoušky, které jakž takž zajistí, aby nebyl ostatním nebezpečný. Očkování dělá vlastně totéž - očkovaný není ostatním nebezpečný ve smyslu, že je nenakazí covidem (dost pravděpodobně).

Takže - chceš řídit vozidlo, získej řidičák. Chceš chodit do hospody, získej očkování. A jeden bonus - na očkování se člověk nemusí učit. :-)

1 0
možnosti
Foto

Víte o tom, že možnost řídit, se v různých státech řídí různými pravidly? Že jsou státy, kde získání "řidičáku" je výrazně snadnější a přesto se tam žádný armagedon nekoná? Že naše pravidla nezajistí vůbec nic?

0 0
možnosti

Tady s vámi souhlasím, i já se nechám očkovat, v třetí vlně, jsem mlád atd.

0 0
možnosti
JP

Co to je za argumentaci, že nejste sobec? Slovo sobec znamená ten, kdo myslí na úkor druhých jen na sebe, nebo "s o b e c" jak to definuje naše cizí vláda a média?

Podívejte se venku, kolik lidí neumí používat roušku a chodí v ní bez přestání i když jsou sami? Bez kyslíku dochází k degeneraci mozku, zplodiny zůstávají a zdraví naší populace se zhoršuje ...

Rozumné psaní o vakcinaci je zde: https://hnutiprozivot.cz/clanky/2832-testujeme-ockujeme-zvitezime&uid=60271&k=20201217

0 5
možnosti

1) Pan Bárta popisuje sobectví správně, tady s ním souhlasím, i když jsem se s ním o covidu párkrát pohádal.

2) Než ji pštkrát sundat a pětkrát nasadit, je zdravější ji mít na sobě.

0 0
možnosti
PD

Vysoká míra nežádoucích účinků? To byste si nevzali, po přečtení příbalového letáku, ani acylpyrin a paralen, ten byste rovnou vyhodili s úlevou, že jste si právě zachránili život.

4 3
možnosti
PC

Srovnáváte s nesrovnatelným, p Dytrychu. Jestlipak přijdete na to proč?:-P

1 2
možnosti
MB

Očkovat se nechám někdy v budoucnu, až budou aspoň trochu známé dlouhodobé účinky. Dnes jsou očkovací látky otestovány pouze v řádu měsíců, nikdo neví, co to udělá za rok za dva.

3 1
možnosti
Foto

Nikdy předtím nebyly očkovací látky testovány tak důkladně jako teď. Ale vystrašenci budou raději riskovat nemoc a ohrožovat ostatní...

5 2
možnosti
Foto

Počkám si na ruskou vakcínu.

1 0
možnosti
VL

Máte nějaké info že se k nám má dovážet?

1 0
možnosti
LT

ano, nechám se očkovat, nejsem bezohledný sobec jako ti tady dole... Očkování v hodně primitivní podobě bylo objeveno někdy v 17. století a pomohlo výrazně omezit, nebo dokonce skoro vymýtit velmi vážné choroby.. Vždy se ale najdou paraziti, kteří těží z toho, že se očkovat nechají ostatní a oni jsou tím také chráněni.. Rv

8 5
možnosti
DT

Ono se to dá vidět vždycky ještě z druhé stránky.

Vy mícháte hrušky a jablka. Mluvíte o vymýcených chorobách, ale to byly jiné viry s jinými parametry. Navíc to byly viry, které opravdu zabíjely, a to všechny, ponejvíce děti - a ne jen zkracovaly život lidem, kterým už ho moc nezbývá. Pokud mi na nemoc umře 50 % dětské populace, je to očkování na místě.

Covid je nebezpečný jen malé skupině u lidí 75+ (ani u této skupiny to zdaleka nejsou všichni) a u nich právě prokazatelně a statisticky dochází ke zkrácení délky života).

Ostatní si pořizují na covid imunitu zdarma a bez problémů (statisticky se i u nich mohou projevit problémy, ale jsou to s největší pravděpodobností lidé, u kterých by problémy vyvolal i jiný virus, se kterým by se setkali).

Pokud tedy patříte ke skupině 75+ s polymorbiditami, je vaše očkování samozřejmě výborná věc, protože tím ušetříte systému za péči v nemocnicích. Rozhodně se ale očkujete kvůli SOBĚ a ne kvůli ostatním. Sobectví jako vyšité.

Pokud patříte do skupiny, pro kterou covid smrtelný není, protože mají ještě svůj vlastní fungující imunitní systém, zatěžujete očkováním zdravotnictví (ono to fakt není zdarma), místo co byste si opatřil imunitu stejně jako na tu další stovku běžných virů - přirozeně.

Opět ... dalo by se to vidět jako sobectví, kdy nechcete riskovat levnou ale možná intenzivnější chorobu a chcete to mít za sebou za peníze ostatních ale možná s jednodušším průběhem).

Ať to beru jak chci, necítím se být sobec, když už jsem covid měla, jako nemoc to byla lehká virózka téměř bez příznaků a očkovat se proto nehodlám.

8 3
možnosti
JP

Milý pane Bárto, já jsem schopná žít normálně i bez vakcíny a nevidím důvod, proč by moje děti měly sedět doma. Mám představu, co umí "chřipečka" a co byla schopna napáchat v uplynulých letech, mám z ní zdravý respekt. Kovid jsme doma měli, díky respektu k nemocem jsme ho nepodcenili a přežili jsme. Takže odstup, satane, který vidíš jen vakcínu nebo lockdown, odstup minimálně na dva metry a neotravuj.

9 1
možnosti
Foto

Tak Vaše děti jako jediné neseděly doma a chodily do školy....a Vy jste normálně chodila na kulturní akce a

či do restaurace.Jak to děláte?

4 1
možnosti
PC

Nechat si do sebe vpravit rychlokvašku proto, aby mi byla laskavě opět povolena práva, která jsou pro každého z nás samozřejmostí, zakotvenou v Listině základních práv a svobod?8-o

To jako fakt? Tak nízko si sami sebe vážíte vy, kteří tu "argumentujete" vakcinačními "výhodami"?

8 8
možnosti
Foto

Tak se tu máme takhle plácat dál do nekonečna? Tak si jděte do hospody, když je zavřená...nebo pošlete děcko do školy, která je zavřená. Jaké výhody nabízíte Vy? Současný stav nebo nezodpovědnou anarchii, která nic nevyřeší? Tak sem s řešením naší situace, plácání o svobodě ji jistě nevyřeší...

4 3
možnosti