Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Plnohodnotný vývoj vakcíny trvá minimálně 4 roky, častěji však 6-8 let. Za několik měsíců lze vyvinout pokusnou látku, avšak bez znalosti všech vedlejších účinků. Dlouhodobé účinky prostě neodhalíte v horizontu měsíců.

Navíc je pro úspěšný vývoj nutná důkladná znalost reakcí imunitního systému a zde je k názorové shodě opravdu velmi daleko. Máme tu několik názorů a pro žádný z nich zatím nejsou k dispozici nezvratné důkazy.

Za této situace je vakcína vhodná pro toho, kdo si rád hraje na pokusného králíka. Anebo pak pro lidi z tak silně ohrožené skupiny, že jim za to stojí i tato rizika.

Odpověď na otázku z nadpisu tedy zní "Ne, očkovat se nenechám".

7 0
možnosti
PK

Takže jste ochoten nosit roušku a akceptovat všechna omezení další 4 roky, spíše však 6 - 8 let?

4 0
možnosti
JV

J73a15n 51V72a37š23á20t64k21o

16. 12. 2020 15:14

Neznám žádný důvod se neočkovat vakcínou, která bude schválena evropskou institucí. Obzvláště, když je zdarma a je to jediná šance, jak se vrátit do normálního života. Nějaké šaškárny kolem propagace a nějací konspirátoři mě nezajímají. Dobrovolně tu žereme a pijeme jedy, pálíme do sebe mikrovlny z mobilů, cpeme si všelijakými svinstvy ve formě léků (analgetika, antidepresiva atd.) a myslím, že tato ostře sledovaná vakcína je mnohem méně nebezpečná.

5 3
možnosti
VL

Vysvětlit se dá všechno - ale ne všem.

1 0
možnosti
Foto

J95i34ř42í 68K56i67n40d46l

16. 12. 2020 15:10

Zaměstnavatel mně a dceři nařídil se nechat očkovat na chřipku. Poslechl jsem . Po týdnu jsem dostal chřipku s horečkou kolem 40 a po dobu více jak týdne. Manželka běhala mezi mnou a dcerou a balila nás do mokrých prostěradel, aby nám horečku srazila. Po letech jsem se dozvěděl, že to byla špatná vakcína a nebyla sem sám, kdo tak dopadl,. Od té doby jsem se nenechal očkovat, Stejně tak se nenechám očkovat proti covidu. Covid má stejné příznaky jako chřipka, chřipka se šíří rychleji a ohrožuje stejnou skupinu lidí ,jako covid, akorát chřipka o proti covidu ohrožuje děti, kterým způsobuje hnisavé záněty plic a těhotné ženy.

1 1
možnosti
JV

J41a33n 67V95a10š87á46t55k72o

16. 12. 2020 15:18

Ano, je to se stává u vakcíny proti chřipce. Ale srovnávat chřipku s kovidem je nesmysl. Zeptejte se těch, co to skutečně prodělali. Ne těch, co byli jenom pozitivní. I ti co měli "lehčí" průběh by něco takového nechtěli zažít.

1 0
možnosti
Foto

Já nepotřebuji žádný vzor, ale jistotu, že vakcína nemá / nebude mít žádné zásadní negativní vedlejší účinky. Pak s tím nemám žádný problém.

1 0
možnosti

Snad každá vakcína má na určité promile lidí negativní účinky.

Pozitivní, pro populaci, převažují

2 0
možnosti
JL

Západní civilizace nerozumí sama sobě. Je to dobře vidět, když si čtete články o důchodech - o tom, jak naše společnost je přestárlá, a tudíž nebude mít peníze na ufinancování důchodů starobních v roce 2050. Současně si může číst o anticovidových opatřeních: je nutné zachraňovat seniory (kteří umírají v průměru ve věku 80 let). Opravdu komický koncept. Stejně směšné jsou tvrzení, že je potřeba zabránit, aby se populace v Česku zmenšovala (vymírala), když současně čteme, že klimatické změny působí právě nadměrné vylučování emisí - což je důsledek počtu obyvatel. ...A k tomu vymírání Česka: jsme tranzitní teritorium, velmi dobře umístěné a neustále se k nám budou stěhovat například národy z východu Evropy (Rusko, Bělorusko, Ukrajina aj), kde je větší bída, a taky odevšad, kde jsou horší životní podmínky - Afrika, Asie. Myslím, že je načase zapojit AI, protože čeští odborníci zdá se kapacitně nezvládají přemýšlet o různých faktorech.

1 0
možnosti

To není o civlizaci ani o odbornících, ale o politicích. AI si může vyprodukovat co chce, ale když to politici odmítnou či předělají, může si maximálně tak upálit obvody ...

0 0
možnosti
VL

Ano a hned jak bude k dispozici vakcína i pro "obyčejné" lidi.

3 0
možnosti
MH

Chci taky normálně žít. Ale nechci se nechat očkovat. Co teď? Nechci nosit roušku, nechci, aby mi kdejaký politik čuměl do telefonu, nechci sedět v noci doma, chci chodit do hospody,prostě chci dělat věci, které patří k normálnímu žití. Ale jsem proti všem opatřením, která se dělají na záchranu lidstva. Já zachránit nechci. Když "to" má přijít, ať "to" klidně přijde.

4 0
možnosti

Vaše poslední věta mě baví.

Kolik lidí jí vyslovilo a kolik lidí změnilo názor. Tipl bych si, že názor změnilo mnohem více než 90 %

1 0
možnosti

Když se proočkuje 40 % lidí, k tomu přidáte 10 - 20 % lidí kteří nemoc prodělali a jste na 60 %.

Což bude znamenat, že covid tady bude s námi, ale nebude mít sílu na zahlcení nemocnic, takže to bude moci brát jako chřipku. A u té je také věc každého, zda se nechá či nenechá naočkovat.

1 0
možnosti
Foto

Tak věcí každého to sice je, ale těch 40 procent očkovaných lidí v populaci je prostě málo....ty Vaše další rocenta jsou dost na vodě.

1 0
možnosti
Foto

Covid jsem prodělal, takže jsem naočkován přírodně a kombinovat to s vakcínou nehodlám, stejně jako nehodlám její použití komukoli rozmlouvat.

1 1
možnosti
VL

Jestli vám to testy potvrdily - že máte protilátky tak máte klid. Bohužel jen na 3 měsíce průměrně.

6 0
možnosti
Foto

Pokud nebudu mít volný pohyb po celém světě bez jakýchkoliv omezení s očkováním, pak ne. Pokud se na tomto státy nedohodnou(turismus potřebují) je to pro mne důkaz, že vakcína je k ničemu.

0 3
možnosti
VL

První věta zní naivně jako světový mír. Hodně států to bude mít jako podmínku vstupu - ale celý svět???;-D

3 0
možnosti