Vyděračské dopisy a podvodné jednání firmy TopInternet

Jako tisíce lidí po celé České republice jsem obdržel e-mail od pana Malého ze společnosti TopInternet, kde se domáhá zaplacení nesmyslné částky za služby v roce 2006 spojené s umístěním firmy do nějakého rejstříku, které jsme si nejen neobjednali, a v životě jsme o něm nic neslyšel. Že podobnou zkušenost nemám pouze já, o tom svědčí stovky linků, které se objeví po zadání slova TopInternet.

Podvod

Jednání pana Malého z TopInternetu je postavené od začátku do konce na lži a podvodu.

  1. Podvod první - poslal fakturu za období, kdy jeho firma ještě neexistovala!
  2. Podvod druhý – píše o registraci z adresy, která nikdy neexistovala!
  3. Podvod třetí – uvádí IP adresu, kterou nikdy naše společnost nepoužívala

A takto bych mohl pokračovat…ale možná už vše bylo napsáno. Tím nejdůležitějším sdělením ze všech odkazů je, nic NEPLATIT.

http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/clanky/souhrn-nejdulezitejsich-informaci/souhrnne-informace-pro-obeti-topinternetu

http://www.chovancik.cz/2009/07/02/podvodne-e-maily-od-wwwrejstrikfiremcz-michal-maly-vladana-mala-topinternetcz-topinternet-sro/

http://zajimavosti.net-d.cz/topinternet.php

http://www.vitekhavlis.cz/topinternet-znovu-vyhrozuje/

http://www.milantucek.cz/blog/rejstrikfirem-cz/

http://www.hlava.net/clanek/prudici-rejstrikfirem-cz/

Staří Čechové říkali, že zloděj, zůstane zlodějem. Proto volili nejrůznější formy cejchování lidí, kteří se někdy dostali do konfliktu se zákonem. Nechci nikoho cejchovat, ale myslím si, že případ TopInternet, kdy se člověk nebo skupina lidí snaží podvodným způsobem dostat z podnikatelů peníze, za zmínku stojí. Škoda každé vydané koruny podvodníkům a těm, kdo tímto způsobem podnikají.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | úterý 30.3.2010 9:03 | karma článku: 22,74 | přečteno: 3237x