Volební spoty jsou tragédií odtrženou často od reality

Dívat se na volební spoty českých politických stran je sebemrskání. Ano, přiznávám, jednou jsem to zvládl a nikdy více. A u toho jsem pochopil, proč si většina lidí myslí o českých politicích to, co si myslí. Pokud by se měřila inteligence politika tím, co jsem viděl na obrazovce, dostali bychom se na úroveň imbecility. A to není pro politiky vůbec dobrá vizitky.

Pomooooooooooooooooc. Politici točí videoklipy.Internet

            Jenže nejsme v tom sami. I někteří evropští politici ukazují, že mohou na pomyslném žebříčku politické inteligence ještě klesnout. Asi největší pobouření přinesl volební spot v Dánsku, který byl součástí oficiální kampaně na podporu voleb do Evropského parlamentu. Cílem spotu je přimět prvovoliče, aby přišli k urnám. Jenže klipem plným sexu a násilí?

           

Utržená hlava a skupinový sex

Nejdříve se v něm objeví utržená hlava, pak muž oddávající se skupinovému sexu s pěti ženami. V dalších scénách hlavní hrdina kresleného snímku vymlátí duši z každého, kdo se zdráhal využít svého hlasovacího práva. A to jako proč?

Možná nejsem Dán, ale nechápu pointu a vůbec nevím, proč by šli mladí volit. To co viděli ve spotu, vidí neustále v počítačových hrách ještě v lepším provedení. Prostě politici jsou v tomto absolutně mimo. A tak si nejspíše řeknou, že politici mají „vysoké IQ“ a nikam nepůjdou.

 

Politici odtržení od reality

 Podle vyjádření jednoho z dánských politiků zvolit tuto formu klipu dánský parlament prý proto, aby získal pozornost mladých voličů. To se jim povedlo asi tak, jako kdyby si většina z poslanců vzala džíny a obtáhnuté tričko a šli na diskotéku mezi patnáctileté kouřit marihuanu a tvářili se, že jsou „hustí“…

Pokud chtějí politici nadchnout mladé lidi pro politiku, tak by se měli přestat schovávat v Parlamentech a vyrazit mezi lidi. Možná na ulici by pochopili, že většina z nich nechce žádné velké sliby, ale stabilitu a přímé jednání. Videospoty odtržené od této reality spíše lidi odradí a znechutí. Ale pochopit tuto logiku je někdy hodně těžké.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pátek 16.5.2014 9:32 | karma článku: 19,41 | přečteno: 742x