Vlasta je nejslabší, dostane padáka

Vlasta Bohdalová mě nepřestává v roli stínové ministryně školství ČSSD bavit. Během několikařádkového vyjádření ve své tiskové zprávě stihne Dobeše zlynčovat za jeho spolupráci s Bátorou, aby ho o pět vět dále nezačala pomalu litovat za to, že to vlastně s těmi státními maturitami myslel dobře. Ani se nedivím, že jí chce Sobotka ze stínové vlády vyhodit.

Vlasta Bohdalováidnes

Snad jediné chvályhodné je, že si ve své tiskové zprávě vzpomněla na ty, kteří budou nevyvinutým projektem státních maturit trpět nejvíce – na studenty. Popřála jim hodně úspěchů a štěstí při skládání první životní zkoušky, což ale do tiskové zprávy vůbec nepatří.

Z tiskové zprávy navíc vyplývá, že přeci Dobeš ví, co dělá. Zvlášť když má poradce s extremistickou minulostí, za což ho kritizuje. Nedomýšlí však, že možná je to proto, aby mu poradil, jak si nejlépe maturitním fiaskem podrazit pod sebou ministerskou židli.

Ale zpět k Vlastičce

Už dříve jsem při čtení jejích názorů udiveně kroutil hlavou, jak může někdo takový zastávat roli ve stínovém kabinetu, aniž by vůbec věděl, na jaké straně barikády stojí.

Americký prezident Roosvelt kdysi řekl, že jediná věc, čeho je třeba se bát, jsme my sami. To by si paní Vlasta měla opakovat před spaním. Pak by třeba přišla na to, co dobrého chce pro školství, mládež a tělovýchovu udělat. Jako stínová ministryně je však nejslabší a pokud to ČSSD myslí se stínovou vládou upřímně, nikoliv jako Standa Gross, dostane padáka.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | středa 6.4.2011 10:05 | karma článku: 16,20 | přečteno: 2166x