Vládo, zaveďte daň z blbosti!

Dnes jsem se při cestě po šílené D11 z Hradce Králové do Prahy dozvěděl, že se uvažuje o zdražení mýtného a dálničních známek pro příští rok na neuvěřitelných 1500 Kč. Mé skákající auto, které si plete dálnici s tankodromem, z ničeho nic rozsvítilo kontrolku s nápisem: „Pozor na blby.“

Dálniční známkyInternet

Ne že by to byl slavný Knight rider Davida Hasselhoffa, ale už má něco za sebou. Když jezdí po českých dálnicích, poté, co dva roky sloužilo v Německu, nestačí se českým nápadům a stavu vozovky divit. Jezdit po českých dálnicích je pro něj jeden z nejtěžších úkolů v životě, protože poznat na D11, která dálnice je nová a která stará je opravdu umění.

Jak já, tak i mé auto, chápeme, že stát má díky štědrým zakázkám v uplynulých letech peněz málo, tudíž se musí snažit z nás občanů co možná nejvíce peněz dostat. Ale proč přes dálniční známky? Co jsme s mým autem komu udělali, že nás chce zase danit a stejně nic s těmi hroznými dálnicemi dělat nebude.

Abych nebyl věčným kverulantem, rozhodl jsem se, že politikům poradím, jak vyřešit nedostatek peněz ve státní kase. Milá vládo, zaveďte daň z blbosti. Může být i padesátiprocentní, protože se bude týkat vysokopřijmové skupiny obyvatelstva. A teď kontrolní dotaz: Víte, koho se bude týkat nejvíce?

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pátek 29.7.2011 8:32 | karma článku: 31,54 | přečteno: 1992x