Vítězem voleb je Pavel Bělobrádek

Málokdo ví, že největší zápas ve svém životě měl při krajských volbách před sebou předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Ten bojoval hned třech frontách a nebyl to zápas nejjednodušší. Na dvou frontách zvítězil, ale co na té třetí?

Pavel BělobrádekStanislav Juránek

První boj musel zvládnout jako šéf lidovců. Riskantně změnil dosavadní lidovecké volební barvy na dominantní žlutou a méně výraznou modrou, zavedl nové lidovecké logo a do čela kandidátek postavil mladé lídry. S touto poměrně zásadní změnou se mu podařilo v různých koalicích i samostatně překonat dosavadní počty lidoveckých krajských mandátů, které budou i zdrojem peněz pro tuto malou stranu.

Druhý boj vybojoval v Královéhradeckém kraji, kde v čele Koalice pro Královéhradecký kraj získal 7 mandátů a přes 12 procent. Bělobrádek vsadil na kontaktní kampaň a svůj kraj doslova projezdil. Mnohým osvědčeným kandidátům tak ukázal záda, podobně jako jeho kolega, místopředseda lidovců Marian Jurečka v Olomouckém kraji.

Třetí boj však na Pavla Bělobrádka stále čeká. A to je jeho vnitřní boj s roztroušenou sklerózou. Navzdory dlouho známé nemoci to vypadá, že Pavel Bělobrádek sílu neztrácí, ale získává. Nicméně případ Josefa Luxe je dostatečnou výstrahou všem, kteří věnují více času politice, jak vlastnímu zdraví.

Tak věřme, že i tento boj nakonec dotáhne do úspěšného konce. Byla by škoda, pokud by tento mladý slušný rozzlobený muž v politice v současné době chyběl.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Zdechovský | neděle 14.10.2012 14:55 | karma článku: 24,84 | přečteno: 1600x