Ve zrušení střídání letního a zimního času je Rusko napřed

V noci ze soboty na neděli budou lidé přetáčet hodiny kvůli přechodu na zimní čas. Změny času na jaře a na podzim s sebou však přinášejí mnohé problémy, které potvrdila i řada studií. A navíc, neušetří to vůbec nic. Je to nesmysl, který bereme jako samozřejmost.

Střídání zimního a letního času s sebou přináší četné negativní dopady na zdraví některých lidí.  Může totiž narušovat biologické rytmy v těle člověka takovým způsobem, že důsledkem toho dochází k četným fyzickým i psychickým potížím. Podle různých studií vede změna času k nárůstu počtu pracovních úrazů, infarktů a sebevražd u mužů.

Navíc hlavní důvody pro střídání času ukázaly jako neopodstatněné. Bylo totiž prokázáno, že úspora energie, která byla dříve uváděna důvod pro zavedení dvou časů, je prakticky nulová. Což je nejčastější argument uváděný ve prospěch změny času.

Vypadá to, že Evropa měla dostatek síly na to, poprat se s mnoha nesmysly škodící zdraví jako kouření v uzavřených prostorech. Je proto otázkou, zda se pustí i do nesmyslu zvaného střídání zimního a letního času. V Rusku už ho zrušili. Pro Evropu to zatím zůstává jedna velká výzva, ale věřím, že ne nepřekonatelná. Už se k naší snaze zrušit střídání letního a zimního času přidali poslanci z Německa, Polska nebo Slovenska.

 Přeji hezký den a veselou mysl!

               

Autor: Tomáš Zdechovský | sobota 25.10.2014 13:13 | karma článku: 25,55 | přečteno: 1210x