Stát finančně podporuje lichváře a vydřiduchy

Stát přispívá sociálně slabým na bydlení, což je bezpochyby chvályhodné. Problém je ale v tom, že zároveň nebojuje s lichvou. Někteří lidé, kteří se octli na okraji společnosti, platí za ubytování v provizorních bytech o dvou místnostech měsíční nájem až deset tisíc korun! Věřili byste tomu? 

Parazitování na ubytovnách pro chudéInternet

Platit tak vysoký finanční obnos za bydlení v plesnivých holobytech je absurdní. Za stejnou či srovnatelnou částku lze celkem slušně bydlet v  normálním dvoupokojovém bytě, ale většina zmíněných sociálních nájemníků si je však nezkouší ani opatřit. Věří totiž vykutáleným podvodníkům, že jen takto si mohou sáhnout na sociální dávky. Jinak by museli pod most

Nad absurdností jednání státu zůstává rozum stát. Ze státní kasy putují peníze na soukromý byznys, což by asi většinu lidí v této zemi moc nepřekvapilo. Mnohem horší je ale skutečnost, že stát nejenže toleruje, ale dokonce fakticky dotuje podnikatele, kteří se pasou na neštěstí druhých a pronajímají jim obydlí v mnohem horším stavu jak prasečáky a kravíny.

Ano, čtete dobře, peníze nás daňových poplatníků putují mj. do kapes lichvářů a podvodníků, kteří doslova odírají sociálně slabé. Pronajímají jim byty bez odpovídajících hygienických standardů a vybírají za to přemrštěné nájemné. Kde jsou úředníci státu v čele s ministrem pro lidská práva Diensbierem? A o úřednících z hygieny ani nemluvě. Ti nezasáhnou, protože prý nemohou.

 

V poklidných městech roste kriminalita

Přítomnost zmíněného byznysu s sebou nese vedle morálně pochybného jednání i další negativní důsledky. Nedávno jsem řešil tento problém v Luži na Chrudimsku. Donedávna se jednalo o malé a poklidné východočeské městečko. Když ale do města vstoupili podnikatelé z této „branže,“ výrazně stoupla zločinnost a vandalství. Starosta Luže tak musel narychlo zřídit i městskou policii.

Zabývám se už nějaký čas tím, jak je nastavená podpora bydlení sociálně slabých občanů v ostatních zemích Evropské unie. Většinou se to děje přes obce a města či charity, které se o sociálně slabé skutečně starají a neparazitují na nich. Je tedy načase, aby s tím i u nás stát začal konečně něco dělat. Nebo mu snad nevadí podporovat lichváře a vydřiduchy?

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Autor: Tomáš Zdechovský | středa 6.8.2014 9:19 | karma článku: 31,34 | přečteno: 1623x