Když se zamiluje do chlapa, musí i do strany

Bývalý premiér Jiří Paroubek mě nepřestává překvapovat. Naposledy mě šokoval vyjádřením v rozhovoru s Janem Malinou v Mf Dnes, že jeho přítelkyně Petra miluje nejen jeho, ale i stranu, pro kterou je schopná pracovat i zadarmo. Možná tím vysvětlil všechny dřívější otazníky, které se mezi lidmi objevily po přečtení si vyjádření obou partnerů na sobě vzájemně obdivujících svoji inteligenci.

Politicshttp://www.rogerwendell.com/politics.html

Představte si, kdyby vám reportér při rozhovoru řekl, že zrovna nejste symbolem atraktivity. Možná byste se s ním už dále o ničem nebavili, možná byste  mu dali stejně razantní odpověď ve smyslu, že ani on příliš krásy nepobral. Avšak Jiří Paroubek? Ten se pouze lišácky pousmál, neboť ve skrytu své duše věří, že on je symbolem krásy a mužnosti. Ženy ho milují a on miluje je. Proto ho žádná podobná otázka nemůže rozhodit.

Očividně podobné dotazy novinářů nerozhodí ani Lucii Talmanovou, předsedkyni vládního Výboru pro slaďování rodinného a profesního života. Je však těžké uvěřit, že zvolení Talmanové do čela výboru není pohlavkem české inteligenci. I kdyby Lucie Talmanová byla tou nejlepší předsedkyní, vzhledem k její životní situaci ovlivňující rodinný život premiéra, bude předsednictví v tomto výboru chápáno dosti ironicky.

Možná nás do budoucna čeká další nový objev. Objev politika, který je své ženě věrný, je ve svých příjmech skromný, nebere úplatky, patří mezi symboly atraktivity a je skutečně inteligentní. Jen však nevím, zda po mediálních smrštích, jenž se v posledních měsících kolem předních českých politiků přehnaly, se nebudeme na takového člověka dívat spíše jako na exota.

Autor: Tomáš Zdechovský | středa 17.10.2007 20:14 | karma článku: 19,26 | přečteno: 1384x