Kdy policie zavře za korupci Zemana a Rusnoka?

Pokud za politickou korupci sedí ve vazbě trio Šnajdr, Fuksa a Tluchoř, musí teď podle stejné logiky policie zatknout prezidenta Miloše Zeman a kompletně celou novou vládu včele s premiérem Jiřím Rusnokem. Důvod? Vznikající vláda je sestavena z podporovatelů a přátel Miloše Zemana, tedy se dá předpokládat, že jejich dosazení na lukrativní vládní posty je z logiky věci také korupční jednání.

Vězeníaha

Justice a policie by měla začít měřit stejným metrem. Nelze na jedné straně začít stíhat někoho za korupční jednání při přijetí významných manažerských postů spojené s podporou vlády a na straně druhé nechat být udílení postů a úřadů lidem, kteří podporovali pana prezidenta v prezidentských volbách.

Ve vyspělých demokraciích se dostáváme k řešení otázkami. Proto se veřejně ptám:

Čím si například Lívie Klausová zaslouží jmenování velvyslankyní na Slovensku? Splňuje kvalifikaci kariérního diplomata? Bude plnit veškeré diplomatické povinnosti? Není to předem domluvený handl za její podporu v prezidentských volbách ve smyslu – ty mě podpoříš na prezidenta a já se pak o Tebe postarám?

A takto bych mohl pokračovat…

 

Nezralost české demokracie je hlubší, než jsem si myslel

Popravdě je mi smutno z naší demokracie. Nesouhlasím s řešením udělat úřednickou vládu za předpokladu, že mohou sestavit strany zastoupené v Parlamentu. Je otázkou, do jaké míry lze takovou vládu označit jako korupční, když lze předpokládat, že i v budoucnu budou moci kamarádi a podporovatelé prezidentů obsazovat bez voleb lukrativní premiérská vládní křesla, protože prezidenti zvolení lidem si budou moci dělat, co chtějí.

Současný stav je jasným signálem pro českou společnost, že nemusíme k volbám do poslanecké sněmovny vůbec chodit, protože „osvícený“ prezident pověří sestavením vlády třeba Chucka Norrise a ten tu bude vládnout řadu měsíců bez politické odpovědnosti a schopnosti řešit obrovské problémy naší ekonomiky a společnosti. Nebojím se říci, že úřednická vláda je chiméra, která dusí rozvoj společnosti a nikam nás neposune.

Česká ekonomika dnes více jak jindy potřebuje stabilitu a tah na bránu. Musí mít strategii a ve vládních křeslech psychicky i odborně silné osobnosti, které dokáží ji vyvést nejen z ekonomické, ale i morální krize. Ale je to vůbec v české kotlině reálné? Možná bude snadnější naši uschlou jabloň přesvědčit, aby začala zítra plodit velké jitrnice.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | středa 3.7.2013 17:30 | karma článku: 32,96 | přečteno: 1490x