Jak Dvořáková zfackovala vysoké školy

Minulý týden se objevila šéfka akreditační komise Vladimíra Dvořáková po čase opět u Václava Moravce v jeho rozhlasových Impulsech. Popravdě už první odpověď „paní profesorky“ mě nadzvedla ze sedadla v autě. U druhé se stalo z mého auta vznášedlo a u třetí kosmická raketa. Ptal jsem se sám sebe, jak si může něco takového šéfka akreditační komise dovolit?

Dvořáková VladimíraNovinky.cz

Dvořáková opět ukázala, že nemá jakékoliv právní povědomí a dokáže si beztrestně říkat o komkoliv cokoliv. Lacinou dehonestací dokázala během několika minut bez jakýchkoliv skrupulí nafackovat a rozdat údery dvěma největším soukromým vysokým školám (UJAK a Bankovní institut) bez jakýchkoliv důkazů a ověření fakt. Zahnaná do kouta používala argumenty z televizních reportáží a hodnotící soudy typu:

-          „…že tam studují takhle podivně…“,

-          „...diplomky byly bůhví odkud…“

-          „Ano, to byly ty krásné informace o tom, jak dívky v rámci praxe jezdily a dělaly společnost byznysmenům, to bylo opravdu moc dobré.“

Ani se nedivím vysokým školám, že na profesorku Dvořákovou podají žalobu. Já bych ji, být ve vedení škol, také podal. Paní profesorka totiž zapomněla, že není politikem, který používá hodnocení, ale šéfkou akreditační komise, která rozhoduje o bytí vysoké školy. To je jako kdyby policista v průběhu vyšetřování začal o někom mluvit jako o zlodějovi na základě svých dojmů a pocitů? Jenže policista, kterého by ihned začala vyšetřovat policejní inspekce, není Dvořáková…

Naskýtá se tak otázka, zda by měla vláda Petra Nečase taková vyjádření tolerovat. Podle mě je na čase, vážně uvažovat o změně na postu šéfky akreditační komise.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 24.10.2011 9:10 | karma článku: 23,08 | přečteno: 1626x