Babákův výrok by zasloužil Hitlerovu pochvalu a pár facek

Do mrtvol se nekope. Proto se nemíním zabývat Michalem Babákem, ale jeho naprosto nehorázným a přihlouplým výrokem evokující dobu vlády Adolfa Hitlera. Za ten by Babák zasloužil minimálně facku od doktora Miroslava Macka, nicméně se obávám, že by mu to k jeho nápravě nepomohlo.

BabákiDnes

Poslanec Babák nemůže být přeci tak hloupý, aby si myslel, že mu takové výroky v demokratické zemi projdou. Nebo se mýlím? Žid, který „hlídá" kasu poctivých Čechů, je jako kopie kreslených seriálu vyrobených nacisty a o to v tomto výroku šlo. Jeho hloupá narážka ve skutečnosti ve společnosti znovu politicky otevírá dveře antisemitismu a rasismu, od nichž je kousek k pogromům na Židy.

Přestože považuji splacení dluhů Jana Fischera za hotový novodobý „zázrak“, Babákova stigmatizace Židů a jejich vztah k penězům mi připomíná příchod Adolfa Hitlera. Jan Fischer není pan „čistý“ a Miroslav Kalousek možná hodně dává najevo, že mu post ministra financí chybí. Nicméně takové výroky, které ukazují hloupost autora, do demokratické společnosti nepatří.

Autor by se za ně měl okamžitě omluvit a složit mandát poslance. Navíc by měl povinně dostat lekci z historie, aby věděl, proč většina Židů skončila v koncentračních táborech a plynových komorách. Aby viděl tu hrůzu, kdy podobné výroky odstartovaly velkou genocidu. 

Byl bych rád, kdyby nová generace politiků, která se chopí vesel při příštích volbách, byla vzdělaná. To, co nyní vidíme u některých současných poslanců je opravdu děs a bída. Proto se stále dokola ptám, zda bych jich mělo být dvěstě a ne sto, jak opakovaně tady navrhuji?! U nás na Vysočině se totiž říká, čím lepší síto, tím lepší kvalita. A to platí v politice dvojnásob.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 15.7.2013 8:07 | karma článku: 21,67 | přečteno: 800x