Konference XBOX Games Showcase - co nás čeká?

Co nás čeká v následujících letech jsme se částečně mohli dozvědět z konference, která se konala dnes, 23.07.2020. Konference nadchla některými tituly. Přesto konferenci chyběl některý opravdu velký oznámený titul.

Tento článek bude spíše vyjmenováním titulů, které mě zaujaly a toho proč tomu tak je. Troufám si tvrdit, že pro každého hráče se našlo alespoň něco, co ho zaujalo. Přesto trochu zamrzí, že v rámci konference nebyly krom pár her zastoupeny opravdu velké hry typu The Elder Scrolls nebo GTA. Co taktéž zamrzí je to, že v rámci konference jsme viděli pouze cinematic trailery (nejedná se o záběry ze hry).
Všechny oznámené hry a trailery můžete sledovat zde: http://2020.e3recap.com/V prvé řadě začnou hrou Everwild. Graficky velmi zajímavá hra plná magie zaujala. Trailer byl opravdu zajímavý, ale jak píšu výše, ze hry jsme neviděli téměř nic. Oproti předchozímu traileru z roku 2019 byl ukázán pouze cinematic trailer. Hra vypadá... roztomile. Těším se na další informace. 
Dalším zajímavým projektem je hra Grounded. Hra si udělala srandu sama ze sebe, jelikož už v traileru sděluje, že se bude jednat spíše o oddechovou hru. Jedná se o survival hru, kde se vžijete do role školáků, kteří jsou zmenšeni do velikosti hmyzu. A právě proti hmyzu a podobným potvorám se budete snažit bránit. Ač nejsem fanoušek her ve stylu Fortnite (a nutno říct, že Grounded grafikou zrovna tento odpad připomíná), tak se na hru těším a mohlo by se jednat o dobrou zábavu především s přáteli.
Jedná se o konferenci Microsoftu. Velký prostor byl tedy věnován novému dílu ze série Halo, s podtitulem Infinite. V rámci konference nám ukázali záběry z příběhové kampaně. Osobně... nepřesvědčila mě. Oproti traileru k Destiny, které se přesouvá na XBOX, tak jde vidět, že hře něco chybí. Osobně nejsem moc velkým fanouškem Halo a jejich soubojového systému, proto u mě převládá skepse. Nicméně, pochopím, že zarytí fanoušci Halo, kteří hledají kapku nostalgie, se mnou nebudou souhlasit.
V rámci konference nás čekaly 2 překvapení. Asi menší z nich bylo obnovení série Fable. Nostalgicky vzpomínám na první díl Fable, který byl úžasný. Doufám, že hra dokáže vrátit tento pocit, nicméně, nejspíš nelze moc vyvozovat závěry, jelikož ze hry neukázali nic. Druhým překvapením bylo oznámení pokračování série STALKER. Vracíme se Pripjatě. Osobně asi nejlepší zpráva z celé konference. Původní série STALKER je úžasná. U obou her se těším na zprávy ohledně hry a pevně doufám, že nebudeme muset čekat dlouho. A hlavně, že čekání se vyplatí. 
Na závěr ještě zmíním Avowed. Bude se jednat o klon The Elder Scrolls smíchaný s prvky Pána prstenu. A to nemíním jako urážku. Trailer zafungoval a doufám, že ta chvilka záběrů ze hry bude odpovídat finální verzi, ač předpokládám, že dojde k vykuchání hry v podobě downgrafu grafiky.
Další hry už mě moc neoslovily. Ne, že by byly špatné, ale není to můj šálek čaje, a pokud se nestane nic převratného, vynechám je. Jedinou výjimkou, ze které mě vyloženě bolely oči, je další díl State of Decay.
Pokud vás některá z her oslovila, rád přivítám diskuzi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Žďárský | čtvrtek 23.7.2020 19:22 | karma článku: 3,41 | přečteno: 102x