Herní konference Ubisoft Forward

Právě skončila herní konference společnosti Ubisoft, kde měly být odhaleny nové skutečnosti o hrách a pár překvapení. Oproti minulé konferenci nic moc nenadchnulo.

Možná je to pocitem nostalgie, ale minulá konference Ubisoft Forward toho odhalila mnohem více a celkově byla zajímavější. 
Tvůrci slibovaly některá překvapení. Nebýt leaku, překvapení bychom byli. Mám na mysli remake Prince of Persia, který se stal mnohaletým přáním některých fanoušků. Bohužel, na starost si tuto značku vzala indická pobočka a bohužel na výsledku jde vidět, že se opravdu jedná o práci spíše menšího týmu lidí. Hlavně grafika vypadá zastarale. Tvůrci sice slibují originální pojetí, které by mělo respektovat původní značku, nicméně vracení času pomocí Písků času nevypadá moc originálně ani zábavně. Nepřátele vypadají genericky a tuctově. Nejsem fanouškem série Prince of Persia, nicméně tento díl spíše vypadajá jako krok vedle.
Graficky podobnou značkou bude hra Immortals Fenyx Rising. Že jste o této hře neslyšeli? Původně oznámená hra Gods and Monsters. Podíváme se do prostředí řeckých bohů. Grafika sice vypadá tak trochu "fortnajtovsky", nicméně na rozdíl od Prince of Persia vypadá zajímavě. Tvůrci hry již na počátku zmínili, že prodloužení termínu vydání jim pomohlo do hry naimplementovat řadu systémů. Z ukázky je patrné, že hra bude mít RPG prvky v podobě sbírání vybavení a získávání nových kouzel. K dispozici bude taktéž létání pomocí křídel. Ve hře bylo představeno, že hra bude cílit na úpravu vlastní postavy, kterou budete ovládat z pohledu třetí osoby. Jestli jste se na ukázky z Immortals Fenyx Rising koukali a něco vám hra připomněla, tak vězte, že nejste sami. Hra se nejspíše velmi inspirovala v titulu Legend of Zelda: Breath of the Wild, což nemusí být nutně kritikou. Jak jsem psal, hra bude zasazena do prostředí antického Řecka a řeckých bohů, kdy se setkáte s Diem nebo Hermem. Hra bude vydána z prosinci a před datem vydání bude exkluzivně pro vlastníky Stadie k dispozici demoverze. 
Krátkou pozornost si zasloužila taktéž nová battle royale hra Hyperscape. Hra je v současné době v první sezóně a do hry přibude nový obsah. O něco delší pozornost si zasloužila online taktická střílečka Rainbow Six Siege, která představila novou sezónu a taktéž Světový pohár. Nejprve o turnaji. Světový turnaj bude specifický v tom, že nebudou soupeřit klasické týmy jako G2, Fnatic nebo PENTA, ale souboje svedou týmy z 20 států. Pro ty, co esport nezajímavá, byla představena nová sezóna a taktéž nový operátor. Jak jsem psal v jiném článku již dříve, bude se jednat o známého Sama Fishera ze série Splinter Cell. Tvůrci Sama Fishera představili pomocí animovaného filmu, který letmo představil, jak asi bude Sam Fisher, alias Zero, fungovat. Jeho hlavním vybavením budou kamery, které může Zero prostřelit do téměř veškerých povrchů nebo překážek. 
Zbytek konference mě spíše nezajímal. Krátce zmíním, že tvůrci představili 2 nové hry, a to Riders Republic, což bude sportovní hra z prostředí extrémních sportů. Druhou hrou, kterou dále představil Ubisoft, je Scott Pilgrim vs. the World. Ano, jedná se o toho filmového Scotta Pilgrima, který musel svést souboj na život a na smrt s ex své nové přítelkyně. V ukázkách ze hry jsme mohli vidět téměř nekončící souboje. Ani v jednom případě nejsem fanouškem žánru, proto mě nezaujaly. 
Poslední hrou, které byla na konferenci věnována pozornost, je Watch Dogs Legion. Bohužel, tvůrci neukázaly téměř nic nového kromě skutečnosti, že navázali spolupráci s britským rapperem Stormzy, který ke hře přidá hudební doprovod. Z ukázek, které byly představeny během minulé konference, je patrné, že hra cílí spíše na mladší publikum a zmíněný hudební doprovod tomu asi pomůže. 
Konferenci hodnotím jako nepodařenou především z důvodu, že zde chyběly pořádná oznámení, které by nadchly, protože Princi of Persia ve mně vyvolal jen pocit nudy a zmaru. Doufal jsem v nové ukázky z připravované hry Rainbow Six Quarantine nebo nějakou skrytou pecku jako Splinter Cell. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Žďárský | čtvrtek 10.9.2020 22:25 | karma článku: 3,18 | přečteno: 85x